Falsk carpaccio

Falsk carpaccio
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Falsk carpaccio

17 ingredienser

Passar bra på buffén eller till tapasbordet. Rostbiff med oliv- och vitlöksdressing, rucola, parmesan och nötig topping.

Ingredienser

  • 400 g rostbiff, stekt i skivor
  • 0,5 dl green garlic
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5 dl parmesanost, grovriven
  • 0,5 dl Tiptop topping
  • flingsalt

Green garlic 1 sats

  • 8 klyftor vitlök
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citron, saft
  • 1,5 tsk salt

Tiptop topping

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl valnötter, hackade

Gör så här

  1. Tiptop topping: Blanda ihop alla ingredienserna.
  2. Green garlic-esens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  3. Lägg den skivade rostbiffen i en plastpåse och banka
  4. sedan ut skivorna lövtunna.
  5. Lägg dem på ett fat och häll över Green garlic-essens
  6. samt lägg på rucola och parmesan.
  7. Garnera med Tiptop topping och flingsalt.