Myntakryddad linsgryta

Myntakryddad linsgryta
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Myntakryddad linsgryta

12 ingredienser

En vegetarisk gryta med proteinrika bönor tillsammans med chili, lime, garam masala och mynta.

Servera gärna med ett grovt nybakat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl färdigkokta gröna linser
  • 2 dl färdigkokta röda linser
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 3 dl vatten
  • 1 limefrukt
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka selleri, chilifrukt och vitlök.
  2. Fräs dem och garam masalan i oljan i en gryta på medelvärme.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser och pressa i saften från
  4. limen. Låt puttra under lock i 10–12 minuter.
  5. Blanda ner den hackade myntan i grytan och smaka av med salt.