Jacob Wismars chilikyckling

Jacob Wismars chilikyckling
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars chilikyckling

15 ingredienser

Tapas är ett utmärkt sätt att tillgodose hela familjens middagsönskemål. Här är en snabblagad tapasrätt med kyckling och chili. Receptet ger fyra tapasportioner.

Ingredienser

  • 400 g kyckling, stekt i bitar
  • 0,5 röd paprika
  • 1,5 dl färdigkokta kidneybönor
  • 0,5 dl Hot rod chili
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Hot rod chili, 1 sats:

  • 3 röda chilifrukter
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 dl citron, saft
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hot rod chili-essens: Grovhacka chilifrukterna, inklusive kärnor.
  2. Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  3. Strimla paprikan och blanda den, kycklingen och bönorna
  4. med Hot rod chili-essensen och smaka av med salt.
  5. Om du vill ha rätten varm, värm den i kastrull på medelvärme
  6. i 3–4 minuter.
  7. Toppa med hackad färsk koriander.