Foto: Frida Wismar

Jakob Wismars ugnsrostade polkabetor


Polkabetor är en färgglad släkting till rödbetan. Smakar extra gott tillsammans med viltkorv med hög kötthalt. Perfekt på julbordet eller till varför inte till testa något nytt på buffén? Servera med kryddost, viltkorv och valnötter

  • 500 g polkabetor, alt rödbetor
  •   salt
  •   peppar
  •   olivolja

Tillbehör

  • 150 g kryddost
  • 150 g viltkorv
  • 1 dl valnötter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala polkabetorna och dela dem på mitten. Lägg dem i en ugnsform och salta, peppra och droppa över lite olivolja.
  3. Stek i mitten av ugnen cirka 40 min. Låt svalna något.
  4. Tärna osten och korven och grovhacka valnötterna. Blanda med polkabetorna och servera.

Annons:

  •  12 ingr
  •  12 ingr

Couscoussallad vego

av Jon Hansson
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr

Flygande Jakob

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  8 ingr

Olivbröd

av Heléne Johansson
  •  9 ingr
  •  9 ingr