Jakob Wismars ugnsrostade polkabetor

Jakob Wismars ugnsrostade polkabetor
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jakob Wismars ugnsrostade polkabetor

7 ingredienser

Polkabetor är en färgglad släkting till rödbetan. Smakar extra gott tillsammans med viltkorv med hög kötthalt. Perfekt på julbordet eller till varför inte till testa något nytt på buffén? Servera med kryddost, viltkorv och valnötter

Ingredienser

  • 500 g polkabetor, alt rödbetor
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Tillbehör

  • 150 g kryddost
  • 150 g viltkorv
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala polkabetorna och dela dem på mitten. Lägg dem i en ugnsform och salta, peppra och droppa över lite olivolja.
  3. Stek i mitten av ugnen cirka 40 min. Låt svalna något.
  4. Tärna osten och korven och grovhacka valnötterna. Blanda med polkabetorna och servera.