Italienska pubsnacks

Italienska pubsnacks
Foto: TV4

Italienska pubsnacks

Av: Francesca - Lysekil

Från: Halv åtta hos mig

30 ingredienser

1,5 h + 8 h

Vitlök- och basilikadoftande auberginerullar, grillad ostronskivling, friterad Scamorza och kryddig tomatslasa att doppa plockmaten i.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Auberginerullar

  • 2 aubergine, stora
  • 10 ml virgin olivolja
  • 10 ml balsamvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • basilika
  • mynta
  • salt
  • peppar

Ost i ölsmet

  • 100 g scamorzaost (italiensk ost)
  • 30 g vetemjöl
  • 30 g majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 ml öl
  • 1 äggvita
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 krm lökpulver
  • 500 ml olja, till fritering

Grillad ostronskivling

  • 200 g ostronskivling
  • 10 g vitlökspulver
  • olivolja
  • salt

Posaness dippsås

  • olivolja
  • 1 silverlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp tomat
  • 500 g körsbärstomater
  • 60 g kapris
  • 100 g svarta oliver
  • basilika
  • 100 g parmesanost

Gör så här

Auberginerullar

  1. Skiva auberginerna tunt på längden.
  2. Grilla i het stekpanna.
  3. Mixa balsamvinäger, olivolja, finhackad vitlök och mynta.
  4. Lägg auberginen i marinaden och låt vila i 4 timmar.

Ost i ölsmet

  1. Tärna scarmortzan.
  2. Gör ölsmeten genom att blanda öl, mjöl, salt, lökpulver, socker, ägg och mjölk och vispa tills smeten är lätt och fluffig.
  3. Fritera i olja i ca 2 minuter tills gyllene.

Grillad ostronskivling

  1. Täck svamparna med olivolja, salt och vitlökspulver. Låt marinera över natten.
  2. Stek på medelvärme i 5 minuter.

Posaness dippsås

  1. Finhacka lök och vitlök, värm försiktigt.
  2. Tillsätt hackade färska tomater och burktomater.
  3. Låt koka försiktigt och reducera i 1,5 timme. Tillsätt kapris och svarta oliver. Smaka av med basilika och parmesanost.