Italienska mini-smörgåstårtor

Pågen Italienska mini-smörgåstårtor
Foto: Pågen

Italienska mini-smörgåstårtor

18 ingredienser

30 min

Små och festliga smörgåstårtor med italienska smaker från röd pesto, parmesan, soltorkade tomater och mozzarella.

Hönö Skärgårdskaka
Pågen Hönö Skärgårdskaka produkt

Hönö Skärgårdskaka

Det passar alltid med en gyllengräddad Skärgårdskaka!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Hönö Skärgårdskaka

Fyllning 1

  • 1 dl rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 dl röd pesto

Fyllning 2

  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade i små bitar
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraîche

Topping

  • rucolasallad
  • 70 g serranoskinka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp minimozzarella
  • 1 rödlök, finhackad
  • färsk basilika
  • parmesanost, riven
  • gröna oliver

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken och blanda sedan ner den ihop med färskost, crème fraiche, riven parmesanost och röd pesto för att göra den första fyllningen.
  2. Hacka basilikan, och soltorkade tomaterna i små bitar. Rör ihop med färskost och crème fraiche för att göra den andra röran.
  3. Lägg ut Hönökakorna och bred på första fyllningen, spara lite till topping. Lägg på ett till lager Hönökaka och bred på den andra fyllningen. Lägg på det sista lagret Hönökaka och bred på resten av fyllningen.
  4. Toppa med rucola, serranoskinka, körsbärstomater, gröna oliver, finhackad rödlök, riven parmesan och några knippen färsk basilika.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Klassisk Bookmaker toast

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toast och frukostfavoriter.

Läs mer