Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta av
Nyhetsmorgon,  


En härlig varm gryta med fläskkarré är väldigt gott och enkelt långkok.

Serveras med inlagd gurka, lingon eller gelé, brunsås och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.
  3. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  4. Skala och skär morrötter och äpple i mindre bitar.
  5. Ansa och skölj purjolök.
  6. Torka av lergrytan lätt.
  7. Lägg morots- och äppel- och purjobitar i botten.
  8. Lägg i köttet och häll marinaden över.
  9. Ställ lergrytan i kall ugn.
  10. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  11. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  12. Före servering, strö flingsalt över.
  13. Servera med kokt potatis.
  •  21 ingr
  •  20 ingr
Snabb asiatisk köttgryta

Snabb asiatisk köttgryta

av Karin Andersson
  •  20 min
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  20 ingr
  •  5 h
  •  13 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr