Fläskkarré i lergryta


En härlig varm gryta med fläskkarré är väldigt gott och enkelt långkok.

Serveras med inlagd gurka, lingon eller gelé, brunsås och kokt potatis.

  • 1 kg (ca) fläskkarré i bit
  • 3 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  •   2-3 morrötter
  •   1-2 äpplen
  •   1-2 purjolökar
  •   flingsalt
  •   salt, peppar
  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.
  3. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  4. Skala och skär morrötter och äpple i mindre bitar.
  5. Ansa och skölj purjolök.
  6. Torka av lergrytan lätt.
  7. Lägg morots- och äppel- och purjobitar i botten.
  8. Lägg i köttet och häll marinaden över.
  9. Ställ lergrytan i kall ugn.
  10. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  11. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  12. Före servering, strö flingsalt över.
  13. Servera med kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

  •  5 ingr

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  7 ingr