Ingefärskakor med choklad

Ingefärskakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren

Ingefärskakor med choklad

8 ingredienser

Enkla mördegskakor med ingefära och choklad. Till det här receptet används endast hälften av mördegen. Resten kan exempelvis användas till Madeleines lakrits- och citronkakor

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken

Mördeg

  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 132 g vetemjöl [2,2 dl]
  • 0,5 ägg, gulan

Smaksättning

  • 1,5 msk ljus sirap
  • 1,5 msk malen ingefära

Dekoration

  • 25 g mörk choklad

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda allt förutom äggulan i en matberedare. Ha sedan i äggulan och mixa snabbt ihop. Dela upp degen på två och kyl i kylskåp.

Smaksättning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop degen med ingefära och sirap, tillsätt extra mjöl om det behövs. Spritsa ut 10 kakor på ett bakplåtspapper.
  3. Grädda i ca 7 min.
  4. Smält chokladen och ringla över småkakorna.