Bästa kladdkakan

Bästa kladdkakan
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Bästa kladdkakan

9 ingredienser

Det finns tusen recept på kladdkakor och det ska smältas choklader och duttas och grejas. Det roliga är att hur mycket de än duttar blir det inte godare än min mammas kladdkaka som jag bakat sedan 80-talet. Den är superenkel, har en krispig yta, ett segt, kladdigt inre och är himmelsk. Simply the best. I dubbel bemärkelse. /Emma Hamberg

Servera gärna kladdkakan med

Agis mjukglass

.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl smör, smält
  • mannagryn
  • 50 g mandel, flagad, (om du vill, det gör ingen större skillnad)
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev.
  2. Sedan i med resten, sist smälta smöret.
  3. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med lite mannagryn.
  4. Ner med godheten i formen och skjuts längst ner i ugnen på 180 grader.
  5. Där inne ska den vila i MAX 30 minuter.
  6. Ta ut kakan, låt den gärna vila en timma eller två (om du kan hålla dig så länge). Sedan slukar du kakan med lätt vispad grädde.