Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen i 8 delar och skär lever och hjärta i små bitar. Lägg i en smord, ugnssäker form tillsamman med halsen. Skala schalottenlökarna och ansa svampen. Skär sidfläsket i grova tärningar. Rör samman olja, soja, salt och peppar. Lägg kycklingbitarna i formen med skinnsidan upp. Pensla dem runt om med sojablandningen. Lägg löken, fläsktärningarna och svampen i formen och häll över och sherryn.
Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter. Ös med skyn och spä med lite buljong om det behövs. Stek ytterligare cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Köttsaften i låret ska vara klar och genomskinlig. Lägg svamp, lök, fläsktärningar och kycklingbitar på varmt serveringsfat och täck med folie.
Häll buljongen i formen och vispa ur väl. Sila skyn i en kastrull, koka upp och red med potatismjölet utrört i lite vatten. Krydda med salt och peppar. Hetta upp såsen och ta av den från värmen. Slå den över kycklingen och servera genast.