Höstens godaste salsicciagryta

Höstens godaste salsicciagryta Scan
Foto: Köket.se

Höstens godaste salsicciagryta

16 ingredienser

30 min

En så enkel gryta med massor ut av smak från den svenska salsiccian. Grytan blir extra mättande med bönor och potatis i. Funkar både som vardagsmiddag eller som en härlig rätt att bjuda på!

Så ska du tänka när du väljer kött!
Scan Därför ska du välja svenskt kött

Så ska du tänka när du väljer kött!

Tips om hur du väljer rätt kött och vilken stor skillnad det gör att välja svenskt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Scan Salsiccia
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • olja, till stekning
  • 2-3 morötter, i slantar
  • 4 potatisar, i bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 burkar cannellinibönor
  • 100 g grönkål
  • salt
  • peppar

Servering

  • parmesanost
  • chiliflakes (valfritt)
  • rustik baguette

Gör så här

  1. Skär salsiccian i skivor och stek i olja i en gryta. När salsiccian har fått fin färg ställ åt sidan.
  2. Stek löken och vitlöken i samma gryta. Häll över vitt vin och låt puttra i 2-3 minuter. Tillsätt kycklingbuljongen, potatis, morötter och timjan. Låt koka tills potatisen är genomkokt.
  3. Skölj av cannellinibönor. Tillsätt bönorna och grönkål till grytan och låt koka i ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan varm med rustik baguette och lite hyvlad parmesan på toppen. Toppa eventuellt med lite chiliflakes om du önskar lite hetta.
TIPS!
Fler tips!
Smakrik fläskfilégryta Scan

Fler tips!

4 höstgrytor med svenska smaker.

Läs mer

Att välja svenskt kött spelar roll!
Scan artikel högrev kossa

Att välja svenskt kött spelar roll!

Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.

Läs mer