Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegen tunt. Skär ut två runda cirklar och baka dem i ugn i 10 minuter. Strö över florsockret och ställ in i ugnen en stund till. Ta ut och låt svalna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta undan några fina hjortron till dekoration. Droppa likören över resten av bären och låt dem ligga en stund. Vispa äggulor och socker och häll över i en kastrull. Värm varsamt till 50°. Låt svalna och tillsätt sedan hjortronen. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och vänd ner i smeten. Smält till sist gelatinet och blanda ner i smeten.
Lägg ena smördegsrundeln i botten av en form. Fyll med mousse. Lägg den andra rundeln över. Låt tårtan vila i kylen 30 minuter. Skär upp tårtbitar med vass kniv. Spritsa lite grädde på varje tårtbit, dekorera med hjortron och pudra över florsocker. Dekorera med physalis och fikon.