Tryffelkroppkakor med persilja

Tryffelkroppkakor med persilja
Foto: Henrik Norström
Henrik Norström
Henrik Norström

Tryffelkroppkakor med persilja

8 ingredienser

Exklusivt och magnifikt gott.

Ingredienser

  • 750 g mandelpotatis
  • 1 äggula
  • 100 g siktat vetemjöl
  • tryffel
  • 50 g väl sköljd och plockad bladpersilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl olja

Gör så här

  1. Koka potatisen färdig och häll av vattnet. Låt potatisen torka så att den vitnar. Det är viktigt att bearbeta kroppkakan medan potatisen är varm.
  2. Passera potatisen, tillsätt mjöl och äggula och arbeta ihop till en jämn klump. Rulla ut smeten och skär till ca 20 grams bitar. Rulla runda och koka i lättsaltat vatten tills de flyter upp, ca 3 minuter.
  3. Lyft upp och stek kakorna färdiga i krusat smör. Riv över rikligt med tryffel i smöret. Låt kroppkakorna rulla runt någon minut i det härliga tryffelsmöret där du också steker med små buketter av bladpersilja. Lägg upp kakorna och ös över tryffelsmöret.
  4. Du kan med fördel servera en persiljekräm till.
  5. Mixa i kannmixer (viktigt) citronjuice och senap och tillsätt hälften av oljan i jämn stråle.
  6. Fortsätt med persiljan och resten av oljan till en kräm. Krämen är homogen och klar när den gröna färgen får en vitaktig ton.