Vegetarisk lasagne
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vegetarisk lasagne
av
Nyhetsmorgon,  


1h 35 min 4

En underbar lasagne med mycket fyllning som bjuder på flera överraskningar.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sjud mjölken till kokpunkten i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt den varma mjölken decilitervis och vispa ut vitsåsen varje gång så att den blir slät. När all mjölk är tillsatt ska såsen koka försiktigt i cirka 15 minuter.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i en kastrull utan att det tar färg och häll sedan på tomatkrosset och en buljongtärning. Låt tomatkrosset sjuda tills det får en ganska tjock konsistens och smaka sedan av med salt och peppar och mixa med en stavmixer.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem i smör i en stekpanna tills vätskan är borta. Häll över dem på hushållspapper så att överblivet fett rinner bort. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll spenaten. Kyl sedan av i iskallt vatten. Lyft upp spenaten och krama ur vätskan.
  4. Plocka basilikabladen från stjälkarna. Skär bort kanterna från chèvreosten och dela den i mindre bitar. Skiva bifftomaterna tunt.
  5. Ta fram en eldfast form. Börja med att hälla lite vitsås i formen och varva sedan lasagneplattorna med tomatsåsen, spenaten, tomaterna, basilikan, chèvren, champinjonerna i två lager. Toppa till sist med lite mer vitsås.
  6. Låt lasagnen stå i ugnen cirka 45 minuter. Ställ ut den och vänta gärna 15 minuter med att servera så hinner den safta till sig.
  •  22 ingr
  •  19 ingr
  •  20 ingr
Lasagna alla Sarda

Lasagna alla Sarda

av Christian Campogiani
  •  22 ingr
Lasagne al forno

Lasagne al forno

av Paolo Roberto
  •  21 ingr
  •  24 ingr
Lasagne med salsiccia

Lasagne med salsiccia

av Paolo Roberto
  •  1 h
  •  15 ingr
Moussaka

Moussaka

av Pelle Johansson
  •  ca 1 h 15 min
  •  16 ingr

Pekinganka

av Henrik Norström
  •  17 ingr

Rökt brax och regnbågslax

av Henrik Norström
  •  21 ingr
  •  13 ingr

Ölbräserad rådjursgryta

av Henrik Norström
  •  16 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr