Cashew- och fetaostbröd

Cashew- och fetaostbröd
Foto: Stefan Wettainen
Heléne Johansson
Heléne Johansson

Cashew- och fetaostbröd

Av: Heléne Johansson

Från: Bröd från Brunkebergs bageri

9 ingredienser

Gott bröd på buffén eller picknicken är viktigt. Det här är garanterat ett bra och annorlunda recept. Receptet räcker till ca 25 kuvertbröd.

Ingredienser

  • 500 g vatten
  • 150 g vetesurdeg
  • 20 g jäst
  • 725 g vetemjöl special
  • 125 g finmalt rågmjöl
  • 125 g honung
  • 20 g havssalt
  • 75 g fetaost
  • 75 g rostade cashewnötter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet, fetaosten och nötterna. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Blanda i osten och nötterna. Låt degen vila i bunken i 1 timme.
  2. Forma degen till en avlång rulle. Dela den i ca 25 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt eller i små formar. Låt bröden jäsa i 1 ½–2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen.
  4. Mjöla bröden. Ställ in dem i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned.
  5. Grädda bröden i 12–15 minuter.
  6. Låt bröden svalna på galler.