Rosmarinnyttan

Rosmarin-nyttan
Foto: TV4
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Rosmarinnyttan

12 ingredienser

En härlig limpa med färska kvistar rosmarin och flingsalt på toppen, inlindad i en kökshandduk som ligger i en korg. En brödskiva med smör och en kryddig ost på.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »

Ingredienser

  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 1,25 dl fyrkornskross
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk brödkrydda
  • 0,5 l filmjölk
  • 0,25 dl sirap
  • ströbröd
  • smör, till formen
  • 3 kvistar rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser, de torra för sig och häll sedan på filmjölk.
  3. Hacka rosmarinen och lägg det i smeten.
  4. Smörj och bröa formen och häll i smeten. Strössla över havssalt.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 80 – 100 minuter. Ta ut och strö på rosmarin.