Hacka den vita chokladen och nötterna rätt grovt. Vispa smör och råsocker fluffigt. Rör sedan ner ett vispat ägg, mjöl, bakpulver och 1 krm salt. Blanda ner vaniljsockret, lite av nötterna och 100 g av chokladen.
Klutta ut ca 20 kakor. Grädda ca 12 min i 200 grader
Smält försiktigt resterande choklad och blanda med valfri färg. Ringla med en sked över kakan och dekorera med en halv nöt.
Brysselhjärta
Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker. Forma en rulle och lägg in i kylen.
Skär rullen i 5 mm tjocka skivor. Stansa ut hjärtan eller krusmönster, ca 30 st och lika många mindre hjärtan.
Det mindre hjärtan doppas i det färgade sockret och lägg ovanpå det stora, grädda i 175 grader ica 7 min.
Mandelkrumelur
Riv mandelmassa och blanda med rivet citronskal och fröna från 1 vaniljstång. Tillsätt äggvita lite i taget, blanda till jämn smet.
Dela degen i 2 delar och tillsätt kakaon i den ena. Spritsa till önskad form och dekorera. Grädda i 210 grader ca 10 min.