Kjells syltkaks-kaos

Kjells syltkaks-kaos
Foto: TV4

Kjells syltkaks-kaos

Av: Kjell Eriksson

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

45 min

Kakor fyllda med hallonsylt och toppade med glasyr.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • vaniljsocker

Fyllning

  • hallonsylt
  • 1 dl florsocker
  • 0,75 msk vatten

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och bakpulvret och rör till en jämn smet.
 Rör sist i vetemjölet och blanda tills det blir en jämn smet. Ställ i kylen.
  2. Dela degen i 3 delar och forma dem till en boll som du sedan rullar ut till smala rullar som är lika långa som bakplåten.
 Lägg längderna på bakplåtspapper på en plåt.
 Gör en fördjupning i mitten av längden. Fyll fördjupningen med sylt. OBS inte blöt sylt....varning för blöt sylt.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
 Låt längderna svalna några minuter, de får inte bli kalla innan du breder på glasyren.

Gör glasyren

  1. Blanda florsocker och vatten och bred över sylten. Låt sedan kakorna vila ca 10 minuter tills glasyren stelnat lite. Skär längderna i sneda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är lite varma. Låt dem sedan kallna på plåten.