Kastanjemousse med havtorn

Kastanjemousse med havtorn
Foto: TV4
Johanna Cronwall
Johanna Cronwall

Kastanjemousse med havtorn

8 ingredienser

Chokladmousse med kastanjepuré, havtornssylt och apelsinmacaron.

Recept på apelsinmacarons hittar du här

Ingredienser

portioner6 - 8

Kastanjemousse

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 300 g sötad kastanjepuré
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 30 g strösocker
  • 3 dl grädde

Havtornsylt

  • apelsinmarmelad
  • 1 citron
  • havtorn

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och kastanjepuré. Vispa upp grädden.
  3. Vänd ner den svala chokladen i äggblandningen, vänd därefter ner grädden. Kyl.
  4. Smaksätt marmelad med citronsaft och zest efter smak. Blanda havtorn med några skedar av apelsinmarmeladen.

Servering

  1. Lägg en klick havtornssylt i ena hörnet av tallriken och dra ut med en sked. Lägg en sked havtorn i ena änden och en apelsinmacaron i andra. Gör ett ägg av kastanjemoussen och lägg mitt på.