Foto: TV4

  • 300 g Levain/Vetesurdeg
  • 360 g vetemjöl
  • 220 g vatten
  • 20 g olivolja
  • 10 g salt
  • 10 g jäst-färsk
  1. Blanda ingredienserna till en lös men smidig deg.
  2. Lägg degen i en bunke som är oljad med oliv olja. Låt vila 20 minuter.
  3. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen & lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.
  4. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken låt vila 20 minuter.
  5. Mjöla bordet och häll ut degen på bordet. Dela degen i 10 bitar.
  6. Lägg degbitarna på plåten.
  7. Jäs i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.
  8. Grädda gyllenbruna i cirka 10-15 minuter.

Annons:

  •  8 ingr

Wienerbröd

av Birgitta Rasmusson
  •  11 ingr
  •  30 min (2 h jäsning)
  •  13 ingr
  •  8 ingr

Bagels

av Johan Sörberg
  •  6 ingr

Långpannebröd

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  14 ingr

Leilas franska lantbröd

av Leila Lindholm
  •  7 ingr