Budapestrulle
Foto: Tv4

Budapestrulle av
Hela Sverige bakar,  


Budapestrulle eller Budapeststubbe, en klassisk glutenfri rulltårta med nötmaräng fylld med vispgrädde och frukt. Här är konditorn Johan Sörbergs recept.

Se fler recept från Hela Sverige bakar »

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Budapestrulle
    Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.

  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng.
  4. Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.
  5. Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.
  6. Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera med hasselnötsflakes.
  8. Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.

  9. Montering
    Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.

  10. Stryk ut grädden och fördela frukten.
  11. Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.
  12. Skär rent kanterna. Dekorera med choklad, grädde och frukt.
Budapestrulle

Budapestrulle

av Jan Hedh
  •  11 ingr
  •  ca 45 min
  •  9 ingr
  •  17 ingr
  •  26 min
  •  9 ingr
Hur bakar man rulltårta?

Hur bakar man rulltårta?

av Caroline Ahlqvist
  •  30 min
  •  10 ingr
Lingonrulltårta

Lingonrulltårta

av Anders Levén
  •  10 ingr
  •  30 min + kylning
  •  12 ingr
Hemgjorda krustader

Hemgjorda krustader

av Johan Sörberg
  •  6 ingr
Franska kolabakelser

Franska kolabakelser

av Johan Sörberg
  •  45 min
  •  9 ingr
Tarte au citron

Tarte au citron

av Johan Sörberg
  •  12 ingr
Tuvabollar

Tuvabollar

av Johan Sörberg
  •  14 ingr
Berlinermunkar

Berlinermunkar

av Birgitta Rasmusson
  •  1,5 h
  •  11 ingr
Chokladpudding

Chokladpudding

av Birgitta Rasmusson
  •  10 ingr
Tarte tatin

Tarte tatin

av Johan Sörberg
  •  10 ingr