Hallonmazarinen

Hallonmazarinen
Foto: tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Hallonmazarinen

14 ingredienser

Tarteletter med hallonmazarin, hallon och mandelmassa i ett pajskal av mördeg.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner stycken

Mördeg

  • 260 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1 ägg
  • 5 g salt

Hallonfyllning

  • 185 g mandelmassa
  • 80 g smör
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 4 g vaniljsocker
  • 9 g vetemjöl
  • 1 dl hallon, mosade (spar 3 st till garnering)

glasyr

  • florsocker
  • vatten

Gör så här

Pajskal

  1. Ugn 175 grader.
  2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.

Hallonfyllning

  1. Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
  2. Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
  3. Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda till en smidig massa.
  4. Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen över mazarinmassan över så det täcker.
  5. Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
  6. Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner) med florsocker och bred på pajerna.
  7. Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och spritsade mönster av florsockerglasyr.