Biskvier på jordgubb, passionsfrukt och choklad.

Carro parad.
Foto: TV4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Biskvier på jordgubb, passionsfrukt och choklad.

17 ingredienser

2,5 h

Carolines jordgubbsbiskvi, passionsfruktsbiskvi ochchokladbiskvier. "Jag gillar när biskvierna är små så man kan smaka av alla sorter. Vill du göra dem i vanlig storlek så räcker receptet till ca 15 stora biskvier. Gör bara bottnarna större!"

Biskvier kan frysas in! Dock ej om dem är garnerade med färsk jordgubbe.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

Botten

  • 150 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade

Smörkräm

  • 300 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula

Smaksättning

  • 50 g mörk choklad
  • 10 jordgubbar
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk strösocker
  • 6 passionsfrukter

Dekoration

  • 300 g vit bakchoklad
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g hasselnötter
  • 10 skivor jordgubbar, med blast
  • gul färgpasta

Gör så här

Bottnarna

  1. Värm ugnen till 175 grader. Rosta mandeln och mixa fint. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar.
  2. Smaksätt 1/3 av smeten med kardemumman. Spritsa ut 30 rundlar stora som en krona på en plåt med bakplåtspapper. Grädda gyllenbruna i ca 10 min. Dom ska fortfarande vara lite sega i mitten. Dra av pappret från bottnarna. Blöt baksidan så lossnar pappret lättare. Låt svalna.

Smörkräm

  1. Rör smöret pösigt och rör ner äggulan, sikta i florsockret.

Smaksättning - Jordgubb

  1. Skär alla 10 jordgubbar i skivor på höjden. Spar mittenskivan med blasten och lägg åt sidan till dekorationen. Koka upp resten av jordgubbsbitarna och mixa slätt. Red med lite maizena, kyl. Smaksätt med 1/3 av smörkrämen. Fyll baksidan på kardemummabottnarna och forma en liten topp, ställ kallt.

Smaksättning - Passionsfrukt

  1. Skrapa ur fruktköttet på alla frukter och spar några frön till dekoration. Koka upp en snabbis och sila bort fröna, svalna och smaksätt 1/3 av smörkrämen. Fyll 10 bottnar, kyl.

Smaksättning - Choklad

  1. Smält 50 g mörk choklad i vattenbad. Låt svalna något. Smaksätt 1/3 av smörkrämen. Fyll 10 bottnar och ställ kallt.

Dekorera - Jordgubbsbiskvierna

  1. Smält den vita chokladen i vattenbad och doppa halva biskvin i den så all fyllning täcks, kyl så det stelnar.
  2. Skär ett uppoch ner vänt v i botten på dom sparade jordgubbsskivorna. Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa jordgubbsbitarna och ställ på toppen av jordgubbsbiskvierna. Ringla sen över mörk choklad. Kyl.

Dekorera - Passionsbiskvierna

  1. Doppa fyllningen i vit choklad och färga resterande vit choklad gul med färgpastan. Ringla den över biskvierna och toppa med några frön. Kyl.

Dekorera - Chokladbiskvierna

  1. Hacka hasselnötterna fint och rosta i ugnen ca 7 min tills det doftar gott. Smält mörk choklad i vattenbad och doppa fyllningen så den täcks. Strö dom hackade hasselnötterna runtom kanten på chokladen. Kyl.