Havtornssill med saffran och rosépeppar

Havtornssill med saffran och rosépeppar
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Havtornssill med saffran och rosépeppar

11 ingredienser

En läckert gul sill som får sin färg och smak från saffran och syrliga havtorn.

Ingredienser

  • 1 förp inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl havtorn
  • 50 g purjolök, strimlad
  • 0,5 g saffran
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 10 rosépepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

1-2-3 lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till 1-2-3-lagen. Låt svalna helt.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar på snedden.
  3. Lägg sillen med övriga ingredienser i en burk. Häll på 1-2-3 lagen. Låt stå kallt minst 2 dygn.