Husets egna fisksoppa

Husets egna fisksoppa
Foto: Tv4

Husets egna fisksoppa

Av: Harald Treutiger

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

Haralds fisksoppa med torsk, räkor och sambal oelek.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g torskfilé
  • 200 g passerade tomater
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • 4-5 dl vatten
  • 2-3 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 6-7 schalottenlökar
  • ca 20 champinjoner
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g räkor

Tillbehör

  • 200 g turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skala löken och borsta av eventuellt skräp från champinjonerna. Bryn lök och svamp i en stor kastrull eller gryta. Klicka i sambal oelek och rör om.
  2. Häll på passerade tomater och lägg i buljongtärningarna. Späd med 4-5 dl vatten. Häll också i hälften av vinet. Låt koka på svag värme ca 30 minuter.
  3. Häll sen i resten av vinet och grädden. Om soppan verkar för tjock: ta i mer vatten. Skär torsken i mindre bitar, salta lite på dem och lägg ner i soppan. Koka ca 5 minuter. Lägg skalade räkor i botten på sopptallrikar och ställ fram soppan på bordet. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.