Foto: TV4

Helstekt majskyckling


4

  • 1 st stor kyckling
  •   1+1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 st scharlottenlökar
  • 1 tsk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vermouth
  • 0.5 tsk timjan
  •   1 + 1 msk citronjuice
  •   smör
  •   salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Häll 3 dl vatten i långpannan.
  3. Smält 2 msk smör. Blanda med 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen.
  4. Stek i ugn ca 1 timme. Efter 40 min, smaksätt med grillkrydda.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Strö över curry.
  6. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är kvar.
  7. Tillsätt grädde, vermouth, timjan, 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Red av av såsen.
  8. Vispa ner 2 msk kallt smör i tärningar och värm försiktigt.
  9. Servera kycklingen med såsen och ångkokta grönsaker.

Annons:

  •  19 ingr

Helstekt sik

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  23 ingr

Helstekt lammytterfilé med lammkorv

av Cecilia och Björn - Stockholm
  •  31 ingr

Helstekt kyckling med citronsås

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  19 ingr
  •  10 ingr

Helstekt oxfilé

av Sandra - Luleå
  •  1h 30 min
  •  24 ingr