Helstekt majskyckling
Foto: TV4

Helstekt majskyckling av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Häll 3 dl vatten i långpannan.
  3. Smält 2 msk smör. Blanda med 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen.
  4. Stek i ugn ca 1 timme. Efter 40 min, smaksätt med grillkrydda.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Strö över curry.
  6. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är kvar.
  7. Tillsätt grädde, vermouth, timjan, 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Red av av såsen.
  8. Vispa ner 2 msk kallt smör i tärningar och värm försiktigt.
  9. Servera kycklingen med såsen och ångkokta grönsaker.
  •  1 h
  •  17 ingr
  •  1,5 h
  •  28 ingr
  •  22 ingr
Helstekt vårkyckling med primörer

Helstekt vårkyckling med primörer

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  1 h
  •  15 ingr
  •  1h 30 min
  •  14 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr