Kålrotslåda också på finska

Kålrotslåda också på finska

Av: Hannu Sarenström

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Annelis kålrotslåda har vi fått av Storängens trädgårdssällskap. Det är visserligen samma låda som min mamma lagar, dock gör hon det utan mått.

Ingredienser

Kålrotslåda

  • 2 kålrötter
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl kaffe (eller vispgrädde)
  • 1 ägg, lättvispat
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk vitpeppar
  • ca 3 msk ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Kålrotslåda
  2. Skala kålrötterna och skär dem i bitar, koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Slå av vattnet och mosa dem grovt med en potatisstöt, tillsätt sirap, grädde, ägg och mjöl, smeten ska vara ganska lös.
  4. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en smörad ugnsform, gör lite vågmönster med baksidan av en sked.
  5. Ströa med ströbröd och klicka på lite smör, grädda i 200° i cirka 40 min.