Sätt ugnen på 200 grader, fräs den hackade löken i olivoljan till den blivit mjuk och tillsätt kålen – se till att all vätska kokar bort och tillsätt därefter grädden.
Vispa äggen, rör ner lök, kål och ost samt timjan, smaka av med salt och peppar. Smörj en mindre brödform väl med olivolja – eller klä den med smörpapper – häll i smeten, grädda i ca 20 minuter. Skär upp i skivor – kan serveras ljummen eller kall.
Laxlyx
Hacka räkorna – men spar några till dekoration – blanda med rom och dill. Fördela på laxskivorna (gärna av hemgravad lax) och rulla till en strut.
Övriga tillbehör
Fjärås i norra Halland är idag centrum för landets pepparrotsodling. Finstrimla pepparroten och servera den separat till denna rätt. Kan även med fördel blandas med crème fraiche. Arrangera frittata, laxrullen och tillbehören på en tallrik, servera – och njut!