Kycklinglår fylla med fyra olika ostsorter

Kycklinglår fylla med fyra olika ostsorter
Foto: TV4

Kycklinglår fylla med fyra olika ostsorter

Av: Rolf - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Kycklinglår fylla med fyra olika ostsorter. Serveras med ugnsstekt potatis, ostsås och grönsaker.

Vintips från Rolf
Bouchard Aine & Fils Pinot Noir, nr 82531, 73 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 6 färska kycklinglår
  • 15 g smör
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 3 tunna, finskurna skivor prosciutto
  • 125 g italiensk ricottaost
  • ricottaost, parmesan och brännvinsost, efter behag
  • 0,5 tsk citron, saft
  • 1 tsk färsk oregano, finskuren (eller 0.5 tsk torkad)
  • salt
  • färsk svartpeppar
  • 1 kg potatis, tunt skivad

Ostsås

  • 7 dl mjölk
  • 5 msk vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskot
  • 2 dl valfri riven ost

Gör så här

Kycklinglår

  1. Droppa på olivolja och strö en finskuren vitlöksklyfta över potatisen.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna och lägg i lök, vitlök och prosciutto.
  3. Sautera till att löken är mjuk och blanda i ricottan, citronsaften och oreganon.
  4. Lossna skinnet på kycklinglåren så att de bildar en ficka och lägg i ostfyllningen.
  5. Lägg potatisen med lite olivolja och vitlök i en ugnsäker form, lägg över kycklinglåren ovanpå potatisen och sätt in i ugnen på 180 grader (om ugnen är utan fläkt så öka värmen till 200 grader i ca 45 minuter).
  6. Servera med grönsaker t ex broccoli.

Ostsås

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 minuter, rör om så det inte bränns.
  2. Tillsätt osten och kryddorna.