Chokladfondant med hjortronmarmelad

Chokladfondant med hjortronmarmelad
Foto: Tv4

Chokladfondant med hjortronmarmelad

Av: Peter - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Chokladfondant med hjortronmarmelad och vaniljglass

Vintips från Peter
Josef Andert Beerenauslese Cuvée, nr 4589, 85 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Chokladfondant

  • 80 g smör
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl

Hjortronmarmelad

  • 250 g frysta hjortron
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis

Gör så här

Chokladfondant

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, tag bort från värmen och lägg i chokladen och rör om tills den smält.
  3. Vispa sockret, ägg och vetemjöl slätt och vänd ned chokladblandning.
  4. Häll upp i 4 st små smorda ugnsfasta formar.
  5. Grädda i ugnen i 9-10 minuter.
  6. Vänd upp på tallrik och garnera med florsocker och mynta.

Hjortronmarmelad

  1. Lägg hjortronen, sockret, kanelstång och stjärnanis i en kastrull och koka upp.
  2. Koka sedan på svag värme i 30 minuter. Låt svalna.