Stekt sockerkaka med hallongrädde

Stekt sockerkaka med hallongrädde
Foto: tv4

Stekt sockerkaka med hallongrädde

Av: Leif - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Stek skivor av sockerkaka i smör och servera med fluffig hallongrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Ruffino serelle santo del Chianti 2007

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering

  • 3 dl grädde
  • 2 askar färska hallon
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda ägg och socker i skål, vispas med elvisp i ca 1 min.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker på en tallrik och sikta i sil ner i skålen med ägg och socker, därefter tillsätt smöret.
  4. Smörj en form med smör och bröa.
  5. Grädda sockerkakan i 180 grader i 30-35 min. Låt svalna.
  6. Skär sockerkakan i 4 cm tjocka skivor, stek skivorna i smör tills de är gyllenbruna.
  7. Mixa hallonen och blanda med vispad grädde. Servera till kakan, riv lite mörk choklad över.