Favoritbärpaj med ”krämig” vanilj

Favoritbärpaj med ”krämig” vanilj
Foto: tv4

Favoritbärpaj med ”krämig” vanilj

Av: Isac - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

45 min

Paj med hallon och blåbär som serveras med vaniljvisp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g frusna blåbär/hallon mix
  • 30 g margarin, hyvlad med osthyvel
  • 2 dl vaniljvisp

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna utom margarinet.
  2. Smörj pajformen, lägg i smeten, strö på bär, skiva margarin och lägg ovanpå.
  3. Gräddas i 175-200 grader i 20-30 minuter.
  4. Garnera med färska bär och servera med uppvispad vaniljvisp.