Äggost med hallonkompott

Äggost med hallonkompott
Foto: TV4

Äggost med hallonkompott

Av: Ingela - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Äggost med hallonkompott och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 2 l mjölk
  • 4 ägg
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl strösocker, till varvning

Hallonkompott

  • 200 g hallon
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Äggost

  1. Vispa ihop äggen med gräddfil och filmjölk.
  2. Häll denna blandning i mjölken.
  3. Värm långsamt under omrörning till dess massan skär sig. Vasslan blir då grönaktig.
  4. Dra kastrullen från värmen, lägg på lock och låt stå 10 minuter, ös upp massan med hålslev och varva detta med socker i äggostform. Ställ att kallna.

Hallonkompott

  1. Färska hallon smältes någon minut i mikrougn med socker.
  2. Äggosten serveras med hallonkompotten och vispad vispgrädde.