Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp

Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp

Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp

Av: Hans - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

cirka 45 minuter

Paj fylld med jordgubbar och rabarber som får dig att tänka på härliga sommardagar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7784 Saracco Moscato

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 175 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och häll i det smälta smöret.
  2. Rör ihop till en smidig deg (degen är ganska lös). Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.
  3. Ansa rabarber och skär i ca 2 cm bitar. Ansa jordgubbar och eventuellt dela i halvor om jordgubbarna är stora.
  4. Lägg först i jordgubbarna och sedan rabarberbitarna.
  5. Blanda sockret med potatismjölet. Strö därefter detta över fyllningen i pajen.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
  7. Servera ljummen med vaniljvisp alt. vaniljglass.