Rödbetor med rosmarinhonung, getost och pinjenötter

Rödbetor med rosmarinhonung, getost och pinjenötter
Foto: TV4

Rödbetor med rosmarinhonung, getost och pinjenötter

Av: Gusse - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

ca 45 min

Kokta rödbetor med getost, honung och pinjenötter. Blandade smaker som retar gommen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland
Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker.  Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika blir en fin match till fetman ifrån getosten. Vinets sötma blir även en fin match till sötman ifrån honungen.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl pinjenötter
  • 50 g getost
  • sallad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna, kyl, ta bort skalet.
  2. Värm honung och rosmarin försiktigt.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna.
  4. Lägg rödbetor och getost på ett fat. Häll över rosmarinshonungen.
  5. Lägg på sallad och pinjenötter och toppa med lite flingsalt.