Vitlökskryddad kyckling med kärlekskokt ris

Vitlökskryddad kyckling med kärlekskokt ris
Foto: TV4

Vitlökskryddad kyckling med kärlekskokt ris

Av: George - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

50 min

Gräddig ugnskyckling med smaksatt ris. Passar alla tillfällen, både till vardags som fest och är mycket enkelt att laga – mycket enkelt!

Dryck
6602 Duette Pinot Noir
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 l grädde
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 5 dl basmatiris
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Kyckling

  1. Värm ugnen till 170 grader (varmluftsugn).
  2. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll på all grädde. Tillsätt 2 msk kycklingfond. Pressa över 3-4 vitlöksklyftor. Sätt in formen i mitten av ugnen – klart efter ca 45 minuter

Ris

  1. Skölj riset rikligt, antingen genom att ha riset i en sil och låta vattnet från kranen rinna eller lägg riset i en bunke och skölj och byt vatten minst 15 ggr. Man ska se riset helt klart på botten av bunken i det klara vattnet
  2. 6 dl vatten kokas upp i en stor kastrull med 1 msk kycklingfond och 1 msk olivolja.
  3. Häll i riset och koka utan lock tills vattnet försvinner. Sätt plattan på lägsta värme och rör om en gång. Lägg folie över kastrullen och sätt sedan på locket så inte ångan kommer ut. Klart efter 15 minuter.
  4. Servera rätten med valfri sallad.