Televerkssoppa med cheddarchips

Televerkssoppa med cheddarchips
Foto: tv4

Televerkssoppa med cheddarchips

Av: Erik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 min

Morotssoppa med apelsin och koriander. Serveras med chips gjorda på cheddarost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Den japanska ljusa lagern Asahi är med sin friska och krispiga karaktär ett perfekt alternativ till denna förrätt med koriander.
Art.nr: 1556 Ursprung: Japan

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot
  • 2 msk grönsaksbuljong [1 tärning]
  • 3 msk apelsinjuice, koncentrat
  • koriander
  • 2 dl crème fraîche

Cheddarchips

  • 80 g cheddarost, riven

Gör så här

  1. Skala och skölj morötter, skär i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Lägg i kastrull, häll på vatten så det täcker morötterna, tillsätt buljong. Sjud morötterna till dess att de är mjuka. Mixa med stavmixer.
  3. Tillsätt apelsinjuicen, koriander och crème fraiche. Låt sjuda upp lätt. Garnera med en klick crème fraiche och lite färsk koriander på tallriken. Servera med cheddarchips.

Cheddarchips

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg osten på hög i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills chipsen fått gyllenbrun färg i kanterna.