Mozzarella- och serranofyllda kycklingfiléer med potatis och het sås

Fyllda kycklingfiléer
Foto: tv4

Mozzarella- och serranofyllda kycklingfiléer med potatis och het sås

Av: Elin - Österlen

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2 timmar

Kycklingfiléer fyllda med serranoskinka och mozzarella som serveras med en het sås och klyftpotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2365 Luigi Voghera Barbera d'Alba
Ett medelfylligt, friskt och fruktigt rödvin från norra Italien med tydlig karaktär av körsbär, örter och lakrits. Till kyckling passar ju såväl vita som röda viner ypperligt. Den italienska prägeln med lufttorkad skinka (om än spansk i detta fall) och mozzarella får oss att välja ett vin från Piemonte och ett medelfylligt, friskt sådant då ett alltför smakrikt vin skulle köra över maten helt. Den höga fruktsyran i vinet kommer att balansera fräschören från yoghurten och de örtiga tonerna i vinet kommer att matcha fint med timjanen.

Ingredienser

portioner

Mozzarella- och serranofyllda kycklingfiléer

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 förp serranoskinka
  • 1 förp mozzarellaost
  • 1 vitlök
  • 1 dl olja
  • 1 dl vinäger
  • potatis
  • salt
  • peppar
  • timjan

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl chilisås

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Stek kycklingfiléerna i stekjärnet med salt och peppar tills de har fått färg.
  3. Skär ett snitt i filén och stoppa in skinkan och osten. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med olja, vin ger, vitlök och tomater och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Skär potatisen i bitar och lägg i en smord form. Krydda med salt, peppar och timjan, ställ i ugnen tills potatisen är mjuk. Blanda turkisk yoghurt med chilisås och salta efter smak.