Cajun räkcocktail

koket.se
Cajun räkcocktail
Foto: TV4

Cajun räkcocktail

Av: David - Visby

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 min

En balanserad kryddstark salsa med räkor och traditionella smaker från Louisiana.

Dryck
Pale ale, riesling, bubbel eller lemonad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se David - Visby laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g räkor
  • 2 msk stjälkselleri, finhackad
  • 2 msk gul paprika, finhackad
  • 1 msk färsk lök (salladslök eller gräslök) finhackad
  • 0,5 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 msk ev vodka
  • 1 dl chilisås (på burk, typ Heinz)
  • 1 tsk worcestersås
  • 1-3 tsk färsk pepparrot, riven
  • 1 tsk cajunkryddor
  • svartpeppar
  • 200 g färskost

Till garnering/servering

  • salta kex (eller tortillachips)
  • citron
  • persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda alla ingredienser förutom färskosten och smaka av. Önskas mer styrka så kan man blanda i mer cajunkryddor och/eller pepparrot. Kyl ner i 2-8 timmar. Rör om innan servering.
  2. Fyll ett cocktailglas med 2 msk färskost och lägg sedan ett lager räksalsa ovanpå. Garnera med persilja och en skiva citron. Servera med salta kex eller tortillachips.