Parmalindat kycklingbröst

Parmalindat kycklingbröst
Foto: TV4

Parmalindat kycklingbröst

Av: Anne - Skåne

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

Parmainlindat majskycklingbröst i gräddbalsamico med krispiga grönsaker toppat med smörstekta kantareller och färsk oregano. Serveras med mandelpotatisduchesse.

Den här rätten kan tillagas i förväg och sätts in i ugnen ca 15 minuter innan servering.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 5 msk smör
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 4 tsk oregano
  • 4 skivor av parmaskinka
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2-3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 4 klyftor vitlök, pressade

crema di balsamico

  • 2-3 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 2-3 rödlökar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1,5 krm salt
  • 10-12 mandelpotatisar
  • 1-2 dl mjölk
  • 50-75 g smör
  • 2-3 äggulor
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, till garnering

Kantareller

  • 0,5 l kantareller, hackade och smörstekta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och linda parmaskinkan runt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök. Häll det över kycklingen i formen. Låt stå svalt tills det ska in mitt i ugnen, 200 grader, cirka 15 minuter.
  4. Skala och koka potatisen, häll av vattnet. Ställ kastrullen med potatisen på spisens lägsta värme. Häll på mjölk och smör, tillsätt äggulorna.
  5. Vispa alltsammans med elvisp tills du fått önskad konsistens på duchessen. När det är dags för servering, spritsas duchessen upp i serveringsskålar och toppas med färsk persilja.
  6. Medan du lägger upp grönsakerna och kycklingen på serveringstallriken ska duchessen stå i den kycklingvarma ugnen tills det är dags för servering).
  7. Skär morötterna i tunna stavar och den röda löken i halvmånar. Fräs morötterna, löken och sockerärterna i het stekpanna tillsammans med olivolja och pressad vitlök tills grönsakerna blivit något mjuka, men fortfarande känns krispiga, salta.
  8. Ringla balsamicokräm i ett snyggt mönster på tallriken. När grönsakerna fräst klart i den heta stekpannan läggs dessa i en liten hög mitt på tallriken.
  9. Skär kycklingen i skivor och lägg på grönsakerna. Häll sedan såsen över kycklingen.
  10. Kycklingen toppas med smörstekta kantareller och färsk oregano. Serveras tillsammans med duchessen.
  11. Denna härliga rätt serveras med ett lätt fruktigt rött vin som inte tar över smaken på den friska, lätt syrliga kycklingrätten.