Chokladkaka med vaniljglass, hallon och karamelliserad ananas

 Chokladkaka med vaniljglass, hallon och karamelliserad ananas
Foto: TV4

Chokladkaka med vaniljglass, hallon och karamelliserad ananas

Av: Anna - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

God chokladkaka med hemgjord vaniljglass, ananas som stekts i smör och socker samt en syrlig hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladkaka

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl

vaniljglass

  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Karamelliserad ananas

  • 1 ananas
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk smör

Hallonsås

  • 1,5 dl frysta hallon
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

Chokladkaka

  1. Smält smöret och blanda det med socker, kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Glass

  1. Vispa grädden medelhårt. Vispa sedan ägg, socker och vaniljpulver i en annan skål. Rör ihop äggsmeten med grädden. Häll i glassmaskinen i 15-20 minuter.

Karamelliserad ananas

  1. Hacka färsk ananas i bitar som sedan steks i en klick smör i stekpannan. Strö över 2 msk farinsocker i stekpannan och låt det smälta i pannan över ananasen.

Hallonsås

  1. Värm frysta hallon, vatten och socker i en kastrull. Sila sedan till en slät hallonsås. Servera chokladkaka, glass och varm ananas tillsammans med hallonsås och några färska hallon.