Granatäppelsallad

Granatäppelsallad
Foto: TV4
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Granatäppelsallad

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Granatäppelsallad med avokado, sesamfrön, apelsin och valnötter.

Ingredienser

portioner
  • 2 romansallad, huvuden (alt ruccola)
  • 1 granatäpple
  • ev 1 halloumiost
  • 1 avokado
  • 1 msk sesamfrön
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Dressing

  1. Dressingen blandar du i en skål – först vinäger, mynta, salt och peppar och sist vispar du långsamt ner olivoljan.

Sallad

  1. Skölj salladen noga och riv den i en skål.
  2. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och blanda med salladsbladen.
  3. Skiva osten och stek den tills den får fin färg. Hoppa över om du vill inte har med osten.
  4. Blanda ner osten i salladen.
  5. Dela avokadon och skopa ut små bollar i salladen, gärna med en glasskopa.
  6. Strö över sesamfrö.

Vid servering

  1. Häll dressingen över och servera.