Foto: TV4

Halv åtta hos mig - vår 2012

Här hittar du alla recept från Halv åtta hos mig, ett matlagningsprogram där amatörkockar bjuder varandra på middag.

Varje vecka får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.

Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen.

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Efter middagen betygssätter gästerna kvällens värd och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut vinner ett fint pris.

Tidigare säsonger
Här hittar du recepten från alla säsonger av Halv åtta hos mig »

Mån-tors kl. 19:30 i TV4 

Vinjettlåten: “Feel so alive” med artisten Aaron Wheeler.
Speaker: Helge Skoog.

Vintips

Vi har tyvärr inte fått in vintips från alla deltagare.

Vill du vara med?

Halv åtta hos mig söker deltagare - Ansök här!

Rispudding med jordgubbssås

av Tomoko - Stockholm
  •  8 ingr

Misosoppa

av Tomoko - Stockholm
  •  22 ingr

Hirsnugget

av Tomoko - Stockholm
  •  26 ingr

Västerbottenostparfait

av Mikael - Stockholm
  •  20 min + 4 h
  •  9 ingr

Portabelloburgare med ostchips

av Mikael - Stockholm
  •  34 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Rödbetsdröm

av Niki - Stockholm
  •  25 ingr

Crème Ninon

av Niki - Stockholm
  •  17 ingr

Chocolate goes nuts

av Niki - Stockholm
  •  12 ingr

Sütlaç

av Metin - Stockholm
  •  40 min
  •  5 ingr

Çoban salatası

av Metin - Stockholm
  •  15 min
  •  7 ingr

Sebzeli bulgur

av Metin - Stockholm
  •  40 min
  •  5 ingr

Isot biberli nohut

av Metin - Stockholm
  •  35 min
  •  7 ingr

Mercimek köftesi

av Metin - Stockholm
  •  40 min
  •  12 ingr

Paçanga

av Metin - Stockholm
  •  1h 15min
  •  8 ingr

Antep ezme

av Metin - Stockholm
  •  10 ingr

Yoğurtlu kereviz

av Metin - Stockholm
  •  15 min
  •  5 ingr

Lyckans osttallrik

av Gustaf - Norrköping
  •  15 ingr

Vilt kryddad viltkryddad ryggbiff

av Gustaf - Norrköping
  •  30 ingr

Räksoppa aye aye chihuahua

av Gustaf - Norrköping
  •  
  •  28 ingr

Limepannacotta med hallonsås

av Anette - Norrköping
  •  15 min + 2 timmar i kylen
  •  6 ingr

Gösfilé i cognacsgrädde

av Anette - Norrköping
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  15 ingr

Lingonmousse med twist

av John - Norrköping
  •  7 ingr
  •  2h
  •  21 ingr

Vitlöksrostad toast

av John - Norrköping
  •  30 min
  •  11 ingr

Ananaspaj á la Tina

av Agneta - Norrköping
  •  30 min
  •  9 ingr

Oxroulader Irma la douce

av Agneta - Norrköping
  •  21 ingr
  •  2h
  •  12 ingr

Fransk äppelkaka

av Kerstin - Helsingborg
  •  40 min
  •  11 ingr

Räkor i het sås

av Kerstin - Helsingborg
  •  30 min
  •  12 ingr

Parmaskinka med melonsallad

av Kerstin - Helsingborg
  •  15 min
  •  7 ingr

Chokladmousse med tillbehör

av Marcus - Helsingborg
  •  21 ingr

Kalvrygg remolata

av Marcus - Helsingborg
  •  31 ingr

Ekologisk gazpacho

av Marcus - Helsingborg
  •  28 ingr
  •  30 min + 3 h
  •  9 ingr

Lax Walewska på planka

av Sandra - Helsingborg
  •  90 min
  •  17 ingr

Parmesanskålar

av Sandra - Helsingborg
  •  45 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  60 min
  •  27 ingr

Carpaccio med tryffelnobis

av Peter - Helsingborg
  •  17 ingr

Hjortfilé med svampduchesse

av Britt-Marie - Falun
  •  90-120
  •  21 ingr

Parmesanfriterad pilgrimsmussla

av Britt-Marie - Falun
  •  30
  •  19 ingr

Jespers rådjurssadel

av Sara - Falun
  •  120
  •  25 ingr
  •  20
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  30 ingr
  •  6 ingr
  •  24 ingr
  •  10 minuter 4 timmar innan servering
  •  19 ingr

Hjortronparfait

av Janne - Stockholm
  •  3,5 timmar
  •  4 ingr

Planka á la Falu

av Janne - Stockholm
  •  60 min
  •  15 ingr
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr

Marö sommartoast

av Cecilia - Stockholm
  •  6 ingr

Key limepaj

av Cecilia - Stockholm
  •  11 ingr

Rustikt helstekt lammbog

av Mikael - Stockholm
  •  11 ingr

Pasta med hjärtmusslor

av Mikael - Stockholm
  •  9 ingr

Eldfängda drömmar

av Andrea - Stockholm
  •  11 ingr

Kalv på grönbete

av Andrea - Stockholm
  •  27 ingr

Västkustsk hemlängtan

av Andrea - Stockholm
  •  25 ingr

Lovebird

av Anna - Göteborg
  •  23 ingr

Touch of Jamaica

av Anna - Göteborg
  •  10 ingr

Räkcappuccino

av Anna - Göteborg
  •  14 ingr

Crème brulée på mitt vis

av Andreas - Göteborg
  •  7 ingr
  •  9 ingr

Färska päron i portvin

av Annika - Göteborg
  •  11 ingr

Fish and chips à la Annika

av Annika - Göteborg
  •  7 ingr
  •  17 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr

Mustig trattkantarellsoppa

av Håkan - Göteborg
  •  1h 40 min
  •  22 ingr
  •  10 ingr
  •  18 ingr

Sagolik parfait

av Mikael - Karlshamn
  •  5 ingr

Filé mignon black and white

av Mikael - Karlshamn
  •  26 ingr
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  17 ingr

Lite kittel i kistan

av Thine - Karlshamn
  •  7 ingr
  •  15 ingr
  •  18 ingr

Varm krabbterrin

av Rolf - Karlshamn
  •  19 ingr

Kadaif

av Ben - Stockholm
  •  25 min
  •  7 ingr

Hadag Hataim

av Ben - Stockholm
  •  10 min
  •  9 ingr

Lamm oriental

av Ben - Stockholm
  •  4h
  •  12 ingr

Sallad 4 stationer

av Ben - Stockholm
  •  1h
  •  27 ingr

Cheesecake med passionsfrukt

av Emilia - Stockholm
  •  13 ingr

Gullans fisksoppa

av Emilia - Stockholm
  •  1h 30 min
  •  14 ingr
  •  1h 35 min
  •  26 ingr
  •  8 ingr

Mustig kycklinggryta

av Pernilla - Stockholm
  •  2h 20 min
  •  12 ingr

Pernillas blandade smårätter

av Pernilla - Stockholm
  •  27 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  12 ingr

Snäckpasta med musslor

av Malin - Stockholm
  •  11 ingr

Rödbetssoppa med getost

av Malin - Stockholm
  •  11 ingr

Chokladpastej med hallonmarmelad

av Fredrik - Stockholm
  •  8 ingr
  •  21 ingr

Basilikaterrin

av Fredrik - Stockholm
  •  40 min
  •  16 ingr

Morotsoppa

av Madeleine - Stockholm
  •  16 ingr

Fyllda ugnsstekta äpplen

av Madeleine - Stockholm
  •  11 ingr

Stekt ankbröst med chokladsås

av Madeleine - Stockholm
  •  14 ingr

Franskt kvarnhjul

av Roland - Stockholm
  •  30 min
  •  10 ingr

Oxsvansgryta med kokt potatis

av Roland - Stockholm
  •  36 ingr

Glaserade morötter

av Roland - Stockholm
  •  25 min
  •  6 ingr
  •  13 ingr

När havet möter skogen!

av Magnus - Södertälje
  •  2h
  •  24 ingr

Mälarns laxmussla

av Magnus - Södertälje
  •  3h
  •  15 ingr

Citronhalloncoupe

av Mats - Södertälje
  •  6 ingr
  •  1h
  •  18 ingr

Karnelunds bresaola

av Mats - Södertälje
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr

Råraka toppad med kalixlöjrom

av Lina - Södertälje
  •  12 ingr

Saffransparfait

av Lina - Södertälje
  •  10 ingr

Ljuvliga vaniljkrämsbakelser

av Nina - Södertälje
  •  10 ingr

Dobo med smörstekta primörer

av Nina - Södertälje
  •  15 ingr

Tlaouhe

av Nina - Södertälje
  •  14 ingr

Älgstek med klyftpotatis

av Konstantin - Stockholm
  •  9 ingr

En mustig och krämig soppa

av Konstantin - Stockholm
  •  30 min
  •  11 ingr

Hjortronparfait i mandelkorg

av Anna - Stockholm
  •  12 ingr
  •  1h
  •  17 ingr
  •  1h 30 min
  •  22 ingr

Pot de crème au chocolat

av Albin - Stockholm
  •  7 ingr
  •  21 ingr

Jordärtkockssoppa

av Albin - Stockholm
  •  8 ingr

Frasig råraka med löjrom

av Elin - Stockholm
  •  9 ingr
  •  19 ingr
  •  24 ingr

Smörgåsbakelse med skagenröra

av Fredrik - Örnsköldsvik
  •  25 min
  •  17 ingr

Chokladfondant med punschglass

av Fredrik - Örnsköldsvik
  •  13 ingr

Helstekt hjortfilé jordärtkocksmos

av Fredrik - Örnsköldsvik
  •  1h
  •  22 ingr

Sorbetto di acocado

av Gun-Marie - Örnsköldsvik
  •  7 ingr

Filetto di mucca cotto

av Gun-Marie - Örnsköldsvik
  •  24 ingr

Le piccole cose nere di Gunsan

av Gun-Marie - Örnsköldsvik
  •  11 ingr

Halloncheesecake di Savoca

av Johan - Örnsköldsvik
  •  12 ingr

Smördegsinbakad kantarellsoppa

av Johan - Örnsköldsvik
  •  13 ingr

Rosépepparfilé med klyftpotatis

av Johan - Örnsköldsvik
  •  22 ingr

Le tre dolce sorelle

av Karina - Örnsköldsvik
  •  12 ingr

Re della foresta

av Karina - Örnsköldsvik
  •  21 ingr