Halv åtta hos mig - vår 2011

Halv åtta hos mig är ett matlagningsprogram där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Här hittar du alla recept!

Varje vecka får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.

Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen.

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Efter middagen betygssätter gästerna kvällens värd och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut vinner ett fint pris.

Mer om programmet

Måndag-torsdag kl. 19:30 i TV4

Vinjettlåten: “Feel so alive” med artisten Aaron Wheeler.
Speaker: Helge Skoog.

Vintips

Vi har tyvärr inte fått in vintips från alla deltagare.

Tidigare säsonger
Här hittar du recepten från alla säsonger av Halv åtta hos mig.

Vill du vara med?

Halv åtta hos mig söker deltagare - Ansök här!

Taffel

av Magnus - Växjö
  •  13 ingr

Lammracks med rosmarin

av Magnus - Växjö
  •  9 ingr

Päronhalvor kokta i glögg

av Magnus - Växjö
  •  4 ingr
  •  25 ingr
  •  45 min
  •  18 ingr
  •  25 ingr

Luxury lobster

av Sara - Växjö
  •  30 min
  •  14 ingr

Drömgod parfait

av Sara - Växjö
  •  13 ingr
  •  10 ingr
  •  22 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr
  •  1h
  •  43 ingr

Kir Royal

av Claes - Mora
  •  2 ingr

Falsk kalvdans

av Ingrid - Mora
  •  50 min
  •  8 ingr
  •  2h
  •  41 ingr

Lutfisksoppa

av Ingrid - Mora
  •  8 ingr

Lingonglögg

av Ingrid - Mora
  •  7 ingr
  •  40 min
  •  10 ingr
  •  1h
  •  22 ingr

Bruschetta Toselli

av Roman - Malmö
  •  40 min
  •  10 ingr

Italienska Bondbiffar

av Roman - Malmö
  •  35 min
  •  13 ingr

Compotte de pommes

av Rose-Marie - Malmö
  •  6 ingr
  •  2h 30 min
  •  26 ingr

Avocadosnaps med crevette

av Rose-Marie - Malmö
  •  12 ingr
  •  15 ingr
  •  23 ingr
  •  2h
  •  20 ingr
  •  14 ingr

Krämig hummersoppa

av Lottie - Malmö
  •  55 min
  •  19 ingr
  •  8 ingr

Mustig kycklinggryta

av Pernilla - Stockholm
  •  2h 20 min
  •  12 ingr

Pernillas blandade smårätter

av Pernilla - Stockholm
  •  27 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr

Cheesecake med passionsfrukt

av Emilia - Stockholm
  •  13 ingr

Gullans fisksoppa

av Emilia - Stockholm
  •  1h 30 min
  •  14 ingr
  •  1h 35 min
  •  26 ingr

Kadaif

av Ben - Stockholm
  •  25 min
  •  7 ingr

Hadag Hataim

av Ben - Stockholm
  •  10 min
  •  9 ingr

Lamm oriental

av Ben - Stockholm
  •  4h
  •  12 ingr

Sallad 4 stationer

av Ben - Stockholm
  •  1h
  •  27 ingr
  •  27 ingr
  •  29 ingr
  •  17 ingr
  •  7 ingr

Sparrissoppa

av Erik - Karlstad
  •  11 ingr
  •  25 min
  •  18 ingr
  •  8 ingr
  •  16 ingr
  •  1h
  •  11 ingr
  •  1h 45 min
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  2h
  •  28 ingr

Förrättstallrik med lax

av Gerd och Jonny - Göteborg
  •  12 ingr

Päronbubbel med tilltugg

av Gerd och Jonny - Göteborg
  •  8 ingr

Torskrygg med njutningsbar fisksås

av Gerd och Jonny - Göteborg
  •  14 ingr

Apelsinsoppa med vaniljglass

av Gerd och Jonny - Göteborg
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  14 ingr

Rom 43 med tilltugg

av Mats och Kjell
  •  11 ingr

Ungersk gryta med klimp

av Jean och Gabi - Göteborg
  •  20 ingr

Ungersk färskostpannkaka

av Jean och Gabi - Göteborg
  •  17 ingr
  •  26 ingr

Oxfile med örtsmör och kantarellsås

av Lisa och Magnus - Göteborg
  •  31 ingr

Wokade krabbklor i chili och vitlök

av Lisa och Magnus - Göteborg
  •  15 ingr
  •  50 min
  •  9 ingr

New York-style guacamoletartar

av Marcus - Stockholm
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  1h
  •  24 ingr
  •  1h 15 min
  •  27 ingr
  •  30 min
  •  22 ingr
  •  45 min
  •  7 ingr
  •  1h
  •  28 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  9 ingr

Pärlcouscous med svamp och lax

av Karolina - Stockholm
  •  20 ingr
  •  10 ingr

Läcker cheesecake i fruktsällskap

av Kristian - Karlskrona
  •  14 ingr

Dubbla lammracks med getostmousse

av Kristian - Karlskrona
  •  1h
  •  17 ingr

Sandvikare på blekingsk torskbiff

av Kristian - Karlskrona
  •  40 min
  •  14 ingr

Romrussinkaka

av Helene - Karlskrona
  •  10 ingr
  •  17 ingr

Rådjurssadel med rostade rotfrukter

av Torbjörn - Karlskrona
  •  26 ingr

Hummersoppa

av Torbjörn - Karlskrona
  •  18 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr

Swimming Pool

av Ibiza - Karlskrona
  •  5 ingr

Banoffe Pie Martini

av Ibiza - Karlskrona
  •  5 ingr

Ibizas Mojito

av Ibiza - Karlskrona
  •  6 ingr
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  8 ingr

Heta räkor i vitlök

av Ulf - Stockholm
  •  16 ingr
  •  13 ingr

Kladdkaka Black and White

av Rikard - Stockholm
  •  40 min
  •  13 ingr

Chèvretoast med mango chutney

av Rikard - Stockholm
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  31 ingr

Hjortstek på Älgövis

av Linda - Stockholm
  •  23 ingr

Italiensk cheesecake

av Linda - Stockholm
  •  11 ingr

Timjandoftande kantarellsoppa

av Linda - Stockholm
  •  12 ingr

Chokladmousse på mörk choklad

av Monica - Stockholm
  •  8 ingr

Monicas naanbröd

av Monica - Stockholm
  •  9 ingr
  •  11 ingr
  •  14 ingr

Fräsch fruktsallad med mynta

av Sara - Östersund
  •  9 ingr

Kycklingsatay med nudelsallad

av Sara - Östersund
  •  29 ingr

Vårrullar som i Hanoi

av Sara - Östersund
  •  23 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Vaniljglass med mandelflarn

av Johan - Östersund
  •  1h 30 min
  •  16 ingr
  •  5h 30 min
  •  25 ingr
  •  1h 30 min
  •  26 ingr

Cheesecake med passionfrukt

av Ingrid - Östersund
  •  2 min
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr

Äggtoddy à la Mannerheim

av Mika - Västerås
  •  8 ingr
  •  20 ingr
  •  24 ingr

Nässelsoppa med Lone Star-bröd

av Örjan - Västerås
  •  15 ingr

Sidfläskinlindad bourbonfilé

av Örjan - Västerås
  •  28 ingr
  •  9 ingr

Vaktelbröst i päronsky

av Mikael - Västerås
  •  28 ingr

Tonfisk med gazpachosnö

av Mikael - Västerås
  •  15 ingr

Glass med färska fikon

av Mikael - Västerås
  •  5 ingr
  •  25 min
  •  9 ingr

Mjölkchokladmousse

av Anna - Västerås
  •  8 ingr
  •  17 ingr

Hemmagjord saffransglass

av Johnny - Stockholm
  •  6 ingr

Svartgryta med kaffe och sprit

av Johnny - Stockholm
  •  12 ingr

Torskgömma med blåmusslor

av Sandra - Stockholm
  •  15 ingr

Rådjur V.S.O.P

av Sandra - Stockholm
  •  14 ingr

Lingonplätt från Marieholm

av Sandra - Stockholm
  •  12 ingr

Kantarelltoast

av Ellinor - Stockholm
  •  9 ingr
  •  10 ingr