Halv åtta hos mig - vår 2009

Halv åtta hos mig är matlagningsprogrammet där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.

Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.
Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Och det är en brokig skara människor som möts vid middagsbordet där alla sätter sin egen prägel på bjudningen. Är det okej att gå in med skorna på och vad säger veganen när jägaren serverar hjort? Kan pedanten vara tyst när hon kliver in hos den stökige bohemen och hur reagerar dukningsfetischisten på en bjudning med pappersservetter på bordet?

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Har allt slit med kastrullerna varit tillräckligt? Efter middagen betygssätts kvällens värd av sina gäster och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut blir veckans kock och vinner ett fint pris.

Speaker:
Helge Skoog.

Dryck

Info: Tyvärr har vi inga uppgifter på vilka de drycker är som hittills serverats i Halv åtta hos mig.

Anders brödrecept

Info: Det är många som frågar efter det bröd som Anders Taube bakade i Halv åtta hos mig den 8 april. Tyvärr har vi inte det receptet, men om vi får det så kommer det givetvis att publiceras på den här sidan.

  •  12 ingr

Gräslökspannacotta med löjrom

av Madeleine Karlenfjäll
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  7 ingr
  •  21 ingr
  •  5 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr
  •  15 ingr
  •  14 ingr

Lammfilé med lingonpesto

av Peter Lindberg
  •  28 ingr
  •  22 ingr

Zucchinitimbal

av Lillemor Essén
  •  7 ingr
  •  25 ingr

Cherrykiss

av Jessica Gunnarsson
  •  20 ingr

Viva La Burger

av Jessica Gunnarsson
  •  17 ingr

Parmesanboll

av Jessica Gunnarsson
  •  5 ingr

Nachos med guacamole

av Jessica Gunnarsson
  •  6 ingr

Äppelpaj

av Tommy Andersson
  •  10 ingr

Harfilé med tryffelsås

av Tommy Andersson
  •  28 ingr

La Guapas räkcocktail

av Josefin Ringbom
  •  8 ingr

Pacos fisksoppa

av Josefin Ringbom
  •  20 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr

Frasiga knyten med lammfärsfyllning

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  9 ingr

Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  11 ingr

Blondies lammgryte

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  18 ingr
  •  15 ingr
  •  5 ingr

Lax à la Granath

av Lena Helt
  •  9 ingr

Kyckling med lime och chutney

av Anna-Lena Strömmer
  •  10 ingr

Roses vårrullar

av Anna-Lena Strömmer
  •  10 ingr

Pilgrimsatoll

av Kalle Fjällrud
  •  14 ingr

Lutande marängtorn

av Kalle Fjällrud
  •  17 ingr

Vinbärshjort

av Kalle Fjällrud
  •  15 ingr

Crème med jordärtskocka

av Kerstin Sahlin
  •  7 ingr

Strutsägglass

av Kerstin Sahlin
  •  10 ingr

Honungsgravad struts

av Kerstin Sahlin
  •  13 ingr

Banana in flames

av Håkan Fåhreaus
  •  7 ingr

Asterns entrecôte oriental

av Håkan Fåhreaus
  •  16 ingr

Avokado Beetle

av Håkan Fåhreaus
  •  9 ingr

Coco Lau-Lau

av Louise Karlsson
  •  7 ingr

African Stew

av Louise Karlsson
  •  9 ingr

Couscoussallad

av Louise Karlsson
  •  9 ingr
  •  10 ingr

Avokado divine

av Rosemarie Geiss
  •  16 ingr
  •  19 ingr
  •  17 ingr

Helgas Heimliche Platte

av Christopher Larsson
  •  5 ingr
  •  8 ingr

Fyra små snittar

av Willy Svahn
  •  18 ingr

Friterad camembert

av Willy Svahn
  •  7 ingr
  •  15 ingr
  •  14 ingr

Dillpestoinbakad lammytterfilé

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr

Rotfruktsgratäng

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr
  •  8 ingr

Morres Milano Memories

av Lars "Morre" Morelius
  •  9 ingr
  •  25 ingr

Raita med granatäpple

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr

Spicy nuts

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr

Indiska ostbollar

av Usha Ananthakrishan
  •  9 ingr

Lammstek i smakrik yoghurtsås

av Usha Ananthakrishan
  •  20 ingr

Gröna ärter med färsk mynta

av Usha Ananthakrishan
  •  9 ingr

Pilgrimsmusslor masala från Goa

av Usha Ananthakrishan
  •  11 ingr

Saffransris

av Usha Ananthakrishan
  •  10 ingr

Varm röd morotssallad

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  3h
  •  24 ingr

Ocean Breeze

av Ardy Struwer
  •  20 min
  •  17 ingr

Tropical Trip

av Ardy Struwer
  •  10 ingr

Nasi Goreng Nostalgia

av Ardy Struwer
  •  16 ingr
  •  10 ingr

Söt mascarponemousse

av Johanna Figaro
  •  5 ingr

Äppelgömmor

av Anni Bernard
  •  8 ingr

Lax i särklass

av Anni Bernard
  •  10 ingr

Fulgod svampsoppa

av Anni Bernard
  •  12 ingr

Höstren

av Mithras Ljungberg
  •  30 ingr

Hjortronfjäll

av Mithras Ljungberg
  •  6 ingr

Gula faran

av Mithras Ljungberg
  •  9 ingr

The final countdown

av Jeanette Predin
  •  6 ingr
  •  8 ingr

A fish called Wanda

av Jeanette Predin
  •  27 ingr

Fågel på fyra ben

av Carlo Barsotti
  •  16 ingr

Drömmen om Alsace

av Carlo Barsotti
  •  6 ingr

Chokladfondant

av Erik Wennberg
  •  7 ingr

Chokladtryffel

av Erik Wennberg
  •  4 ingr

Örtbakad lammstek

av Erik Wennberg
  •  7 ingr

Bönsallad

av Erik Wennberg
  •  12 ingr

Kräftsallad

av Erik Wennberg
  •  5 ingr

Färskost med citron

av Erik Wennberg
  •  5 ingr

Svampsoppa

av Erik Wennberg
  •  10 ingr
  •  8 ingr

Olivtapenade med kakao

av Josefin Holmgren
  •  7 ingr

Dinkelsallad

av Josefin Holmgren
  •  13 ingr

Älgostparfait

av Christer Johansson
  •  9 ingr
  •  11 ingr

Slät broccolisoppa med kokosmjölk

av Niklas ”RG” Gustafsson
  •  8 ingr

Reubens Rhumpunch

av Anna Nelson
  •  4 ingr
  •  12 ingr