Halv åtta hos mig - vår 2009

Halv åtta hos mig - vår 2009

Halv åtta hos mig är matlagningsprogrammet där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.

Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.
Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Och det är en brokig skara människor som möts vid middagsbordet där alla sätter sin egen prägel på bjudningen. Är det okej att gå in med skorna på och vad säger veganen när jägaren serverar hjort? Kan pedanten vara tyst när hon kliver in hos den stökige bohemen och hur reagerar dukningsfetischisten på en bjudning med pappersservetter på bordet?

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Har allt slit med kastrullerna varit tillräckligt? Efter middagen betygssätts kvällens värd av sina gäster och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut blir veckans kock och vinner ett fint pris.

Speaker:
Helge Skoog.

Dryck

Info: Tyvärr har vi inga uppgifter på vilka de drycker är som hittills serverats i Halv åtta hos mig.

Anders brödrecept

Info: Det är många som frågar efter det bröd som Anders Taube bakade i Halv åtta hos mig den 8 april. Tyvärr har vi inte det receptet, men om vi får det så kommer det givetvis att publiceras på den här sidan.

  • 20 min
  • 17 ingr