Halv åtta hos mig - vår 2009

Halv åtta hos mig - vår 2009

Halv åtta hos mig är matlagningsprogrammet där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.

Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.
Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Och det är en brokig skara människor som möts vid middagsbordet där alla sätter sin egen prägel på bjudningen. Är det okej att gå in med skorna på och vad säger veganen när jägaren serverar hjort? Kan pedanten vara tyst när hon kliver in hos den stökige bohemen och hur reagerar dukningsfetischisten på en bjudning med pappersservetter på bordet?

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Har allt slit med kastrullerna varit tillräckligt? Efter middagen betygssätts kvällens värd av sina gäster och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut blir veckans kock och vinner ett fint pris.

Speaker:
Helge Skoog.

Dryck

Info: Tyvärr har vi inga uppgifter på vilka de drycker är som hittills serverats i Halv åtta hos mig.

Anders brödrecept

Info: Det är många som frågar efter det bröd som Anders Taube bakade i Halv åtta hos mig den 8 april. Tyvärr har vi inte det receptet, men om vi får det så kommer det givetvis att publiceras på den här sidan.

  •  12 ingr
Gräslökspannacotta med löjrom

Gräslökspannacotta med löjrom

av Madeleine Karlenfjäll
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  5 ingr
  •  21 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr
Lammfilé med lingonpesto

Lammfilé med lingonpesto

av Peter Lindberg
  •  28 ingr
  •  15 ingr
  •  22 ingr

Zucchinitimbal

av Lillemor Essén
  •  7 ingr
  •  25 ingr
Nachos med guacamole

Nachos med guacamole

av Jessica Gunnarsson
  •  6 ingr
Parmesanboll

Parmesanboll

av Jessica Gunnarsson
  •  5 ingr
Viva La Burger

Viva La Burger

av Jessica Gunnarsson
  •  17 ingr
Cherrykiss

Cherrykiss

av Jessica Gunnarsson
  •  20 ingr
Harfilé med tryffelsås

Harfilé med tryffelsås

av Tommy Andersson
  •  28 ingr
Äppelpaj

Äppelpaj

av Tommy Andersson
  •  10 ingr
La Guapas räkcocktail

La Guapas räkcocktail

av Josefin Ringbom
  •  8 ingr
Pacos fisksoppa

Pacos fisksoppa

av Josefin Ringbom
  •  20 ingr
  •  11 ingr
  •  10 ingr
Frasiga knyten med lammfärsfyllning

Frasiga knyten med lammfärsfyllning

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  9 ingr
Blondies lammgryte

Blondies lammgryte

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  18 ingr
Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman

Indiska bullar i sockerlag - Gulab jaman

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  11 ingr
  •  15 ingr
  •  5 ingr
Lax à la Granath

Lax à la Granath

av Lena Helt
  •  9 ingr
Roses vårrullar

Roses vårrullar

av Anna-Lena Strömmer
  •  10 ingr
Kyckling med lime och chutney

Kyckling med lime och chutney

av Anna-Lena Strömmer
  •  10 ingr
Pilgrimsatoll

Pilgrimsatoll

av Kalle Fjällrud
  •  14 ingr
Vinbärshjort

Vinbärshjort

av Kalle Fjällrud
  •  15 ingr
Lutande marängtorn

Lutande marängtorn

av Kalle Fjällrud
  •  17 ingr
Honungsgravad struts

Honungsgravad struts

av Kerstin Sahlin
  •  13 ingr
Crème med jordärtskocka

Crème med jordärtskocka

av Kerstin Sahlin
  •  7 ingr
Strutsägglass

Strutsägglass

av Kerstin Sahlin
  •  10 ingr
Avokado Beetle

Avokado Beetle

av Håkan Fåhreaus
  •  9 ingr
Asterns entrecôte oriental

Asterns entrecôte oriental

av Håkan Fåhreaus
  •  16 ingr
Banana in flames

Banana in flames

av Håkan Fåhreaus
  •  7 ingr
Couscoussallad

Couscoussallad

av Louise Karlsson
  •  9 ingr
African Stew

African Stew

av Louise Karlsson
  •  9 ingr
Coco Lau-Lau

Coco Lau-Lau

av Louise Karlsson
  •  7 ingr
Avokado divine

Avokado divine

av Rosemarie Geiss
  •  16 ingr
  •  10 ingr
  •  17 ingr
  •  19 ingr
Helgas Heimliche Platte

Helgas Heimliche Platte

av Christopher Larsson
  •  5 ingr
  •  8 ingr
Fyra små snittar

Fyra små snittar

av Willy Svahn
  •  18 ingr
  •  15 ingr
Friterad camembert

Friterad camembert

av Willy Svahn
  •  7 ingr
  •  14 ingr
Dillpestoinbakad lammytterfilé

Dillpestoinbakad lammytterfilé

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr

Rotfruktsgratäng

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr
  •  8 ingr
  •  8 ingr
Morres Milano Memories

Morres Milano Memories

av Lars "Morre" Morelius
  •  9 ingr
Raita med granatäpple

Raita med granatäpple

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr
Varm röd morotssallad

Varm röd morotssallad

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr
Spicy nuts

Spicy nuts

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr
Saffransris

Saffransris

av Usha Ananthakrishan
  •  10 ingr
Pilgrimsmusslor masala från Goa

Pilgrimsmusslor masala från Goa

av Usha Ananthakrishan
  •  11 ingr
Gröna ärter med färsk mynta

Gröna ärter med färsk mynta

av Usha Ananthakrishan
  •  9 ingr
Lammstek i smakrik yoghurtsås

Lammstek i smakrik yoghurtsås

av Usha Ananthakrishan
  •  20 ingr

Indiska ostbollar

av Usha Ananthakrishan
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  3h
  •  24 ingr
  •  9 ingr
Tropical Trip

Tropical Trip

av Ardy Struwer
  •  10 ingr
Nasi Goreng Nostalgia

Nasi Goreng Nostalgia

av Ardy Struwer
  •  16 ingr
Ocean Breeze

Ocean Breeze

av Ardy Struwer
  •  20 min
  •  17 ingr
Söt mascarponemousse

Söt mascarponemousse

av Johanna Figaro
  •  5 ingr
  •  10 ingr
Fulgod svampsoppa

Fulgod svampsoppa

av Anni Bernard
  •  12 ingr
Lax i särklass

Lax i särklass

av Anni Bernard
  •  10 ingr
Äppelgömmor

Äppelgömmor

av Anni Bernard
  •  8 ingr
Gula faran

Gula faran

av Mithras Ljungberg
  •  9 ingr
Höstren

Höstren

av Mithras Ljungberg
  •  30 ingr
Hjortronfjäll

Hjortronfjäll

av Mithras Ljungberg
  •  6 ingr
  •  8 ingr
A fish called Wanda

A fish called Wanda

av Jeanette Predin
  •  27 ingr
The final countdown

The final countdown

av Jeanette Predin
  •  6 ingr
Fågel på fyra ben

Fågel på fyra ben

av Carlo Barsotti
  •  16 ingr
Drömmen om Alsace

Drömmen om Alsace

av Carlo Barsotti
  •  6 ingr
Bönsallad

Bönsallad

av Erik Wennberg
  •  12 ingr
Svampsoppa

Svampsoppa

av Erik Wennberg
  •  10 ingr
Färskost med citron

Färskost med citron

av Erik Wennberg
  •  5 ingr
Kräftsallad

Kräftsallad

av Erik Wennberg
  •  5 ingr
Örtbakad lammstek

Örtbakad lammstek

av Erik Wennberg
  •  7 ingr

Chokladtryffel

av Erik Wennberg
  •  4 ingr
Chokladfondant

Chokladfondant

av Erik Wennberg
  •  7 ingr
  •  8 ingr

Olivtapenade med kakao

av Josefin Holmgren
  •  7 ingr
Dinkelsallad

Dinkelsallad

av Josefin Holmgren
  •  13 ingr
Älgostparfait

Älgostparfait

av Christer Johansson
  •  9 ingr
Slät broccolisoppa med kokosmjölk

Slät broccolisoppa med kokosmjölk

av Niklas ”RG” Gustafsson
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  12 ingr

Reubens Rhumpunch

av Anna Nelson
  •  4 ingr
Dags för lax

Dags för lax

av Sverker Toreskog
  •  6 ingr
Värmande Guldsoppa

Värmande Guldsoppa

av Sverker Toreskog
  •  10 ingr
  •  10 ingr
Agnetas Perfekta Parfait

Agnetas Perfekta Parfait

av Sverker Toreskog
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  19 ingr
Glass med Jerrysås

Glass med Jerrysås

av Mattias Gereny
  •  8 ingr
  •  12 ingr
Räkcoctail

Räkcoctail

av Susanne Dalsätt
  •  8 ingr
  •  16 ingr
  •  11 ingr