Halv åtta hos mig recept
Foto: TV4

Halv åtta hos mig - höst 2013

Här hittar du recept från Halv åtta hos mig, ett matlagningsprogram i TV4 där amatörkockar tävlar om vem som håller den bästa middagbjudningen.

I Halv åtta hos mig tävlar fyra matlagningsintresserade personer från samma stad. Under en vecka turas de om att bjuda över varandra på en god och trevlig middag med förrätt, varmrätt och dessert. Den middagsvärd som i slutet av veckan fått den högsta poängen från sina middagsgäster vinner ett fint pris.

Här hittar du amatörkockarnas recept!

Måndag-torsdag 19.30 i TV4

Se programmet i TV4 Play

  •  ca 30 minuter
  •  12 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  10 ingr
  •  40 minuter
  •  22 ingr

Crazy apple pie

av Victor - Stockholm
  •  35-40 minuter
  •  7 ingr
  •  30 minuter
  •  10 ingr
  •  2 h 30 min
  •  16 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr

Färgstark soppa à la Rosén

av Malin - Stockholm
  •  30 minuter
  •  9 ingr

Fläskfilé tonnato

av Malin - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  13 ingr

Tiramisu på norrländskt vis

av Malin - Stockholm
  •  50 min
  •  9 ingr

Oxfilé provencale

av P-O - Öland
  •  3 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  40 min
  •  21 ingr

Crème au chocolat blanc

av Elise - Öland
  •  50 min
  •  13 ingr

Tapasdessert

av Märit - Öland
  •  30 min (2 h frys)
  •  13 ingr
  •  1 h
  •  29 ingr
  •  30 min (1,5 h jäsning)
  •  20 ingr

Tonfiskcarpaccio

av Robin - Öland
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  29 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  20 ingr
  •  1 timme och 15 minuter
  •  14 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  13 ingr

Gratinerad hummer

av Elin - Österlen
  •  1 timme
  •  9 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr
  •  40 minuter
  •  19 ingr

Rabarbersoppa med kanel

av Christian - Österlen
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  2 h 15 min
  •  17 ingr

Italienska amarettokakor

av Birgitta Rasmusson
  •  1 h
  •  8 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  1 h
  •  21 ingr
  •  20 m
  •  11 ingr
  •  40 m
  •  12 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
  •  40 m + frystid
  •  15 ingr
  •  13 ingr

Klassisk ägg benedict

av Tommy Myllymäki
  •  11 ingr
  •  30 m
  •  13 ingr

Nougat Montelimar

av Magnus Johansson
  •  8 ingr

Ljusa chokladpraliner

av Magnus Johansson
  •  1 dygn
  •  4 ingr
  •  20 ingr

Vegansallad

av Sally Voltaire
  •  20 m
  •  14 ingr

Örtolja

av Sally Voltaire
  •  6 ingr

Lemonad med ingefära

av Sally Voltaire
  •  1 h
  •  6 ingr
  •  5 m
  •  6 ingr

Grön ärthummus

av Sally Voltaire
  •  10 m
  •  7 ingr

Pink slip

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  5 ingr

Cinnamon cup no 1 sumo

av Sebastian Berggren, Andreas Wilson
  •  8 ingr

K.Ä.G.G.

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  5 ingr

Kugelblitz tonic

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  10 ingr
  •  30 m
  •  10 ingr

Jordärtskockschips

av Lisa Lemke
  •  30 m
  •  5 ingr
  •  20 m + 5 h i ugn
  •  17 ingr
  •  1 h
  •  12 ingr

Ankbröst à L'orange

av Donal Skehan
  •  1 h
  •  13 ingr
  •  20 m
  •  13 ingr

Brydolfs oxsvanssoppa

av Ludvig Brydolf
  •  1-3 h
  •  18 ingr
  •  9 ingr

Skagentopp med räkor

av Liv - Stockholm
  •  ca 20 min + 3 h i kyl
  •  11 ingr
  •  ca 40 min
  •  10 ingr
  •  ca 40 min
  •  18 ingr

Medelhavssallad och tortilla

av Augustin - Stockholm
  •  ca 1 h
  •  12 ingr
  •  ca 1 h 15 min
  •  24 ingr
  •  ca 1 h och 40 min
  •  9 ingr

Italienska amarettokakor

av Birgitta Rasmusson
  •  1 h
  •  8 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  1 h
  •  21 ingr
  •  20 m
  •  11 ingr
  •  40 m
  •  12 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
  •  40 m + frystid
  •  15 ingr
  •  13 ingr

Klassisk ägg benedict

av Tommy Myllymäki
  •  11 ingr
  •  30 m
  •  13 ingr

Nougat Montelimar

av Magnus Johansson
  •  8 ingr

Ljusa chokladpraliner

av Magnus Johansson
  •  1 dygn
  •  4 ingr
  •  20 ingr

Vegansallad

av Sally Voltaire
  •  20 m
  •  14 ingr

Örtolja

av Sally Voltaire
  •  6 ingr

Lemonad med ingefära

av Sally Voltaire
  •  1 h
  •  6 ingr
  •  5 m
  •  6 ingr

Grön ärthummus

av Sally Voltaire
  •  10 m
  •  7 ingr

Pink slip

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  5 ingr

Cinnamon cup no 1 sumo

av Sebastian Berggren, Andreas Wilson
  •  8 ingr

K.Ä.G.G.

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  5 ingr

Kugelblitz tonic

av Andreas Wilson, Sebastian Berggren
  •  10 m
  •  10 ingr
  •  30 m
  •  10 ingr

Jordärtskockschips

av Lisa Lemke
  •  30 m
  •  5 ingr
  •  20 m + 5 h i ugn
  •  17 ingr
  •  1 h
  •  12 ingr

Ankbröst à L'orange

av Donal Skehan
  •  1 h
  •  13 ingr
  •  20 m
  •  13 ingr

Brydolfs oxsvanssoppa

av Ludvig Brydolf
  •  1-3 h
  •  18 ingr
  •  9 ingr
  •  30 min + 2 dygn för gravning
  •  14 ingr

Potatis- och sparrissoppa med parmachips

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  45 min
  •  12 ingr
  •  ca 60 min
  •  20 ingr

Chokladkaka med cointreaugrädde

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  2 h 30 min (kakan behöver kallna)
  •  18 ingr
  •  ca 50 min
  •  18 ingr

Regnbågspannacotta

av Joel - Kiruna
  •  3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
  •  8 ingr
  •  1 dygn + ca 2 h
  •  10 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  3-4 h (i frys)
  •  13 ingr

Syrlig citronglass

av Torbjörn - Ronneby
  •  ca 30 min + 1-2 h i frysen
  •  7 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  30 min + 3 h i frysen
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  ca 40 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  2-3 h
  •  22 ingr
  •  40 min
  •  26 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr
  •  20-30 min
  •  6 ingr
  •  ca 30 min
  •  11 ingr
  •  ca 2 h
  •  16 ingr
  •  ca 2,5 h + 2,5 h i marinad
  •  42 ingr
  •  ca 4 h
  •  14 ingr

Champagnesorbet med jordgubbar

av Evelina - Stockholm
  •  ca 3 h
  •  9 ingr
  •  17 ingr

Thailändsk biffsallad

av Jimmy - Stockholm
  •  ca 40 min
  •  15 ingr

Mexikansk chili på högrev

av Jimmy - Stockholm
  •  42 ingr

Brownie med en hint av chili

av Jimmy - Stockholm
  •  12 ingr

Råbiff

av Leif - Stockholm
  •  7 ingr
  •  19 ingr
  •  9 ingr
  •  20 min (+ parmesangrissini ca 1,5 h)
  •  19 ingr
  •  15 min + minst 3 h i kylskåp
  •  7 ingr

A beginning

av Johnny - Rättvik
  •  7 ingr

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr
  •  ca 60 min
  •  24 ingr
  •  9 ingr

Tuttul med smaskig räkröra

av Sandra - Rättvik
  •  10 min
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  ca 30 min ( + 1 dygn i kyl)
  •  12 ingr

Parmigiana nel parmigiano

av Giovanna - Vasa
  •  45 – 60 min
  •  12 ingr
  •  20 min (+ marinad över natten)
  •  25 ingr
  •  ca 1 h
  •  26 ingr