Halv åtta hos mig recept
Foto: TV4

Halv åtta hos mig - höst 2013

Här hittar du recept från Halv åtta hos mig, ett matlagningsprogram i TV4 där amatörkockar tävlar om vem som håller den bästa middagbjudningen.

I Halv åtta hos mig tävlar fyra matlagningsintresserade personer från samma stad. Under en vecka turas de om att bjuda över varandra på en god och trevlig middag med förrätt, varmrätt och dessert. Den middagsvärd som i slutet av veckan fått den högsta poängen från sina middagsgäster vinner ett fint pris.

Här hittar du amatörkockarnas recept!

Måndag-torsdag 19.30 i TV4

Se programmet i TV4 Play

  •  ca 30 minuter
  •  12 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  10 ingr
  •  40 minuter
  •  22 ingr
Äppelpaj

Crazy apple pie

av Victor - Stockholm
  •  35-40 minuter
  •  7 ingr
  •  30 minuter
  •  10 ingr
  •  2 h 30 min
  •  16 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr
Rödbetssoppa

Färgstark soppa à la Rosén

av Malin - Stockholm
  •  30 minuter
  •  9 ingr
Fläskfilé tonnato

Fläskfilé tonnato

av Malin - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  13 ingr
Tiramisu

Tiramisu på norrländskt vis

av Malin - Stockholm
  •  50 min
  •  9 ingr
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

av P-O - Öland
  •  3 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  40 min
  •  21 ingr
Crème au chocolat blanc

Crème au chocolat blanc

av Elise - Öland
  •  50 min
  •  13 ingr
Tapasdessert

Tapasdessert

av Märit - Öland
  •  30 min (2 h frys)
  •  13 ingr
  •  1 h
  •  29 ingr
  •  30 min (1,5 h jäsning)
  •  20 ingr
Tonfiskcarpaccio

Tonfiskcarpaccio

av Robin - Öland
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  29 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  20 ingr
  •  1 timme och 15 minuter
  •  14 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  13 ingr
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

av Elin - Österlen
  •  1 timme
  •  9 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr
  •  40 minuter
  •  19 ingr
rabarbersoppa

Rabarbersoppa med kanel

av Christian - Österlen
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  2 h 15 min
  •  17 ingr

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr
  •  9 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
Krämig räkpasta

Krämig räkpasta

av Jennie Walldén
  •  15 m
  •  14 ingr
Pekan- och valnötspaj

Pekan- och valnötspaj

av Birgitta Rasmusson
  •  45 m
  •  11 ingr
  •  1 h
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  11 ingr
  •  45 m
  •  16 ingr
Nubbesallad i tunnbrödsskål

Nubbesallad i tunnbrödsskål

av Katrin - Älmhult
  •  1 h
  •  11 ingr
Kolasås med ingefära

Kolasås med ingefära

av Birgitta Rasmusson
  •  30 m
  •  7 ingr
Birgitta Rasmussons toscakaka

Birgitta Rasmussons toscakaka

av Birgitta Rasmusson
  •  1 h
  •  11 ingr
  •  40 m
  •  12 ingr

Powergröt

av Jonas Lundgren
  •  13 ingr
  •  15 m
  •  9 ingr
  •  45 m
  •  17 ingr
Varma persikor med glass

Varma persikor med glass

av Ernst Kirchsteiger
  •  20 m
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  4 h
  •  12 ingr
  •  2 h
  •  16 ingr
Tiramisu med citron

Tiramisu med citron

av Paolo Roberto
  •  1,5 h
  •  8 ingr
Lasagne med salsiccia

Lasagne med salsiccia

av Paolo Roberto
  •  1 h
  •  15 ingr
  •  1 h
  •  16 ingr
  •  30 m
  •  17 ingr
  •  20 m
  •  10 ingr

Svamerikanska pannkakor med bacon

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Salsa con pollo

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr

Hemgjord granola - vitaminchocken

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Egen ketchup

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  2 h
  •  15 ingr

Minipommes

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  45 m
  •  4 ingr

Hemgjord pucko

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Filips fruktsallad

av Filip Poon
  •  15 m
  •  12 ingr
Skagentopp med räkor

Skagentopp med räkor

av Liv - Stockholm
  •  ca 20 min + 3 h i kyl
  •  11 ingr
  •  ca 40 min
  •  10 ingr
  •  ca 40 min
  •  18 ingr
Medelhavssallad och tortilla

Medelhavssallad och tortilla

av Augustin - Stockholm
  •  ca 1 h
  •  12 ingr
  •  ca 1 h 15 min
  •  24 ingr
  •  ca 1 h och 40 min
  •  9 ingr

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr
  •  9 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
Krämig räkpasta

Krämig räkpasta

av Jennie Walldén
  •  15 m
  •  14 ingr
Pekan- och valnötspaj

Pekan- och valnötspaj

av Birgitta Rasmusson
  •  45 m
  •  11 ingr
  •  1 h
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  11 ingr
  •  45 m
  •  16 ingr
Nubbesallad i tunnbrödsskål

Nubbesallad i tunnbrödsskål

av Katrin - Älmhult
  •  1 h
  •  11 ingr
Kolasås med ingefära

Kolasås med ingefära

av Birgitta Rasmusson
  •  30 m
  •  7 ingr
Birgitta Rasmussons toscakaka

Birgitta Rasmussons toscakaka

av Birgitta Rasmusson
  •  1 h
  •  11 ingr
  •  40 m
  •  12 ingr

Powergröt

av Jonas Lundgren
  •  13 ingr
  •  15 m
  •  9 ingr
  •  45 m
  •  17 ingr
Varma persikor med glass

Varma persikor med glass

av Ernst Kirchsteiger
  •  20 m
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  4 h
  •  12 ingr
  •  2 h
  •  16 ingr
Tiramisu med citron

Tiramisu med citron

av Paolo Roberto
  •  1,5 h
  •  8 ingr
Lasagne med salsiccia

Lasagne med salsiccia

av Paolo Roberto
  •  1 h
  •  15 ingr
  •  1 h
  •  16 ingr
  •  30 m
  •  17 ingr
  •  20 m
  •  10 ingr

Svamerikanska pannkakor med bacon

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Salsa con pollo

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr

Hemgjord granola - vitaminchocken

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Egen ketchup

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  2 h
  •  15 ingr

Minipommes

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  45 m
  •  4 ingr

Hemgjord pucko

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Filips fruktsallad

av Filip Poon
  •  15 m
  •  12 ingr
  •  30 min + 2 dygn för gravning
  •  14 ingr
Potatis- och sparrissoppa med parmachips

Potatis- och sparrissoppa med parmachips

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  45 min
  •  12 ingr
  •  ca 60 min
  •  20 ingr
Chokladkaka med cointreaugrädde

Chokladkaka med cointreaugrädde

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  2 h 30 min (kakan behöver kallna)
  •  18 ingr
  •  ca 50 min
  •  18 ingr
Regnbågspannacotta

Regnbågspannacotta

av Joel - Kiruna
  •  3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
  •  8 ingr
  •  1 dygn + ca 2 h
  •  10 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  3-4 h (i frys)
  •  13 ingr
Syrlig citronglass

Syrlig citronglass

av Torbjörn - Ronneby
  •  ca 30 min + 1-2 h i frysen
  •  7 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  30 min + 3 h i frysen
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  ca 40 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  2-3 h
  •  22 ingr
  •  40 min
  •  26 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr
  •  20-30 min
  •  6 ingr
  •  ca 30 min
  •  11 ingr
  •  ca 2 h
  •  16 ingr
  •  ca 2,5 h + 2,5 h i marinad
  •  42 ingr
  •  ca 4 h
  •  14 ingr
Champagnesorbet med jordgubbar

Champagnesorbet med jordgubbar

av Evelina - Stockholm
  •  ca 3 h
  •  9 ingr
  •  17 ingr
Thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad

av Jimmy - Stockholm
  •  ca 40 min
  •  15 ingr
Mexikansk chili på högrev

Mexikansk chili på högrev

av Jimmy - Stockholm
  •  42 ingr
Brownie med en hint av chili

Brownie med en hint av chili

av Jimmy - Stockholm
  •  12 ingr
Råbiff

Råbiff

av Leif - Stockholm
  •  7 ingr
  •  19 ingr
  •  9 ingr
  •  20 min (+ parmesangrissini ca 1,5 h)
  •  19 ingr
  •  15 min + minst 3 h i kylskåp
  •  7 ingr
A beginning

A beginning

av Johnny - Rättvik
  •  7 ingr
Carry that weight

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr
  •  ca 60 min
  •  24 ingr
  •  9 ingr
Tuttul med smaskig räkröra

Tuttul med smaskig räkröra

av Sandra - Rättvik
  •  10 min
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  ca 30 min ( + 1 dygn i kyl)
  •  12 ingr