Foto: TV4

Halv åtta hos mig - höst 2013

Här hittar du recept från Halv åtta hos mig, ett matlagningsprogram i TV4 där amatörkockar tävlar om vem som håller den bästa middagbjudningen.

I Halv åtta hos mig tävlar fyra matlagningsintresserade personer från samma stad. Under en vecka turas de om att bjuda över varandra på en god och trevlig middag med förrätt, varmrätt och dessert. Den middagsvärd som i slutet av veckan fått den högsta poängen från sina middagsgäster vinner ett fint pris.

Här hittar du amatörkockarnas recept!

Måndag-torsdag 19.30 i TV4

Se programmet i TV4 Play

Crazy apple pie

av Victor - Stockholm
  •  35-40 minuter
  •  7 ingr
  •  40 minuter
  •  22 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  10 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr
  •  2 h 30 min
  •  16 ingr
  •  30 minuter
  •  10 ingr

Fläskfilé tonnato

av Malin - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  13 ingr

Tiramisu på norrländskt vis

av Malin - Stockholm
  •  50 min
  •  9 ingr

Färgstark soppa à la Rosén

av Malin - Stockholm
  •  30 minuter
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr

Oxfilé provencale

av P-O - Öland
  •  3 ingr

Crème au chocolat blanc

av Elise - Öland
  •  50 min
  •  13 ingr
  •  40 min
  •  21 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  30 min (1,5 h jäsning)
  •  20 ingr
  •  1 h
  •  29 ingr

Tapasdessert

av Märit - Öland
  •  30 min (2 h frys)
  •  13 ingr

Tonfiskcarpaccio

av Robin - Öland
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  29 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  13 ingr
  •  1 timme och 15 minuter
  •  14 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  20 ingr

Gratinerad hummer

av Elin - Österlen
  •  1 timme
  •  9 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr

Rabarbersoppa med kanel

av Christian - Österlen
  •  35 min
  •  13 ingr
  •  40 minuter
  •  19 ingr
  •  ca 2 h
  •  24 ingr
  •  2 h 15 min
  •  17 ingr

Caesarsallad med räkor

av Ingrid - Stockholm
  •  40 min
  •  14 ingr

Hallonsemifreddo

av Ingrid - Stockholm
  •  4 h
  •  8 ingr

Husets vita fisk

av Ingrid - Stockholm
  •  80 min
  •  20 ingr

Friterad tofu och soba

av Ingrid - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  17 ingr
  •  18 ingr

Glass på matcha-te

av Ingrid - Stockholm
  •  ca 15 min + infrysning
  •  6 ingr

Skagentopp med räkor

av Liv - Stockholm
  •  ca 20 min + 3 h i kyl
  •  11 ingr
  •  ca 40 min
  •  10 ingr
  •  ca 40 min
  •  18 ingr

Medelhavssallad och tortilla

av Augustin - Stockholm
  •  ca 1 h
  •  12 ingr
  •  ca 1 h 15 min
  •  24 ingr
  •  ca 1 h och 40 min
  •  9 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  10 ingr

Crazy apple pie

av Victor - Stockholm
  •  35-40 minuter
  •  7 ingr
  •  40 minuter
  •  22 ingr
  •  40 min
  •  31 ingr
  •  ca 25 min (förbered myntan som ska dra med hallonen i minst 30 min)
  •  11 ingr

Räktorn med sommartouch

av Victor - Stockholm
  •  ca 15 min
  •  10 ingr
  •  30 min + 2 dygn för gravning
  •  14 ingr

Potatis- och sparrissoppa med parmachips

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  45 min
  •  12 ingr
  •  ca 60 min
  •  20 ingr

Chokladkaka med cointreaugrädde

av Diamant-Kimberley - Kiruna
  •  2 h 30 min (kakan behöver kallna)
  •  18 ingr
  •  ca 30 min
  •  7 ingr
  •  ca 50 min
  •  18 ingr

Regnbågspannacotta

av Joel - Kiruna
  •  3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
  •  8 ingr
  •  1 dygn + ca 2 h
  •  10 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  3-4 h (i frys)
  •  13 ingr
  •  ca 30 min
  •  18 ingr

Syrlig citronglass

av Torbjörn - Ronneby
  •  ca 30 min + 1-2 h i frysen
  •  7 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  30 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  30 min + 3 h i frysen
  •  10 ingr
  •  ca 40 min
  •  16 ingr
  •  40 min
  •  26 ingr
  •  2-3 h
  •  22 ingr
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  ca 30 min
  •  11 ingr
  •  20-30 min
  •  6 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr
  •  ca 2 h
  •  16 ingr
  •  ca 2,5 h + 2,5 h i marinad
  •  42 ingr
  •  ca 4 h
  •  14 ingr

Champagnesorbet med jordgubbar

av Evelina - Stockholm
  •  ca 3 h
  •  9 ingr
  •  17 ingr
  •  25 ingr

Brownie med en hint av chili

av Jimmy - Stockholm
  •  12 ingr

Mexikansk chili på högrev

av Jimmy - Stockholm
  •  42 ingr

Thailändsk biffsallad

av Jimmy - Stockholm
  •  ca 40 min
  •  15 ingr

Råbiff

av Leif - Stockholm
  •  7 ingr
  •  19 ingr
  •  20 min (+ parmesangrissini ca 1,5 h)
  •  19 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr
  •  15 min + minst 3 h i kylskåp
  •  7 ingr

A beginning

av Johnny - Rättvik
  •  7 ingr

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr
  •  ca 60 min
  •  24 ingr
  •  9 ingr

Tuttul med smaskig räkröra

av Sandra - Rättvik
  •  10 min
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  20 min (+ marinad över natten)
  •  25 ingr

Parmigiana nel parmigiano

av Giovanna - Vasa
  •  45 – 60 min
  •  12 ingr
  •  ca 30 min ( + 1 dygn i kyl)
  •  12 ingr

Efterrättstapas

av Fredrik - Vasa
  •  29 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  ca 1 h
  •  26 ingr
  •  ca 1 h
  •  13 ingr
  •  0,5 h + =,5 h vila för pastadegen
  •  21 ingr
  •  1,5 h
  •  26 ingr
  •  ca 1,5 h
  •  9 ingr
  •  ca 45 min
  •  12 ingr
  •  ca 1h 15 min
  •  16 ingr
  •  60 min
  •  21 ingr

Spaghetti alle vongole

av Maria - Stockholm
  •  30 min
  •  12 ingr

Trio i dessert

av Maria - Stockholm
  •  23 ingr

Insalata di gamberi

av Massimo - Stockholm
  •  20 min
  •  9 ingr

Mamma Giovannas zuppa di pesce

av Massimo - Stockholm
  •  45 min
  •  7 ingr

Gaeng Panang på oxfilé

av Lekk - Stockholm
  •  30 min
  •  18 ingr

Lab Kai i guldblomma

av Lekk - Stockholm
  •  20 min
  •  22 ingr

Khao neaw mamong

av Lekk - Stockholm
  •  45 min
  •  8 ingr
  •  17 ingr
  •  1 h
  •  29 ingr
  •  45 min (men behöver stå kallt i ca 3 h)
  •  15 ingr
  •  2,5 h
  •  26 ingr

Mintlådor med hallonmousse

av Roland - Karlstad
  •  20 min
  •  8 ingr
  •  40 min
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  12 ingr
  •  1 h 45 min
  •  14 ingr

Cozze Gratinate

av Eva-Lena - Karlstad
  •  30 min
  •  7 ingr

Gajja Halwa

av Eva-Lena - Karlstad
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  60 min
  •  23 ingr
  •  ca 60 min
  •  13 ingr
  •  45 ingr

Risgryta med köttfärs

av Ghenwa - Malmö
  •  90 min
  •  16 ingr

Znoud el sett

av Ghenwa - Malmö
  •  60 min
  •  14 ingr
  •  30
  •  25 ingr
  •  30 min + 4 h frys/marinering
  •  9 ingr

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr