Halv åtta hos mig recept
Foto: TV4

Halv åtta hos mig - höst 2012

Här hittar du alla recept från Halv åtta hos mig, ett matlagningsprogram där amatörkockar bjuder varandra på middag.

Varje vecka får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.

Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen.

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Efter middagen betygssätter gästerna kvällens värd och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut vinner ett fint pris.

 

Tidigare säsonger
Här hittar du recepten från alla säsonger av Halv åtta hos mig  

Mån-tors kl. 19:30 i TV4
Vinjettlåt: “Feel so alive”, Aaron Wheeler. Speaker: Helge Skoog.
Vintips: Vi har tyvärr inte fått in vintips från alla deltagare.

Vill du vara med?
Halv åtta hos mig söker deltagare - Ansök här

Gratinerade jordgubbar

av Andreas - Stockholm
  •  8 ingr
  •  40 min
  •  9 ingr

Grillad kalvfilé

av Anders - Stockholm
  •  25 ingr

Kokoda

av Karin - Stockholm
  •  14 ingr
  •  52 ingr

Lime- och citronpaj

av Karin - Stockholm
  •  14 ingr

Grillad Nobelhummer

av Anna-Karin - Stockholm
  •  11 ingr

Nobelvaniljparfait

av Anna-Karin - Stockholm
  •  10 ingr

Ripsoppa

av Emma - Skellefteå
  •  90 min
  •  8 ingr

Helstekt älgfilé

av Emma - Skellefteå
  •  35 ingr

Fjällets röda

av Rebecca - Skellefteå
  •  21 ingr

Tomtens häst

av Rebecca - Skellefteå
  •  19 ingr

Höstfjället

av Rebecca - Skellefteå
  •  10 ingr
  •  21 ingr

Portvinsbräserad kycklingfilé

av Peter - Skellefteå
  •  21 ingr

Mascarponetårta

av Peter - Skellefteå
  •  12 ingr

Halstrad tonfisk

av Pål - Skellefteå
  •  25 min
  •  11 ingr

Ribs med pommes frites

av Pål - Skellefteå
  •  22 ingr

Friterad glass

av Pål - Skellefteå
  •  11 ingr
  •  30
  •  13 ingr
  •  13 ingr

Sommardröm

av Sofie - Vimmerby
  •  8 ingr
  •  13 ingr
  •  19 ingr

Backens jordärtskockssoppa

av Simon - Vimmerby
  •  9 ingr

Ett syrligt hallonbad

av Simon - Vimmerby
  •  9 ingr
  •  20 ingr

Ljuvlig fisksoppa

av Eréne - Vimmerby
  •  45 min
  •  29 ingr

Småländsk ostkaka

av Eréne - Vimmerby
  •  3 h
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Shortribs i kryddig gryta

av Kicki - Malmö
  •  30 ingr

Marängsviss à la Kicki

av Kicki - Malmö
  •  17 ingr
  •  45 min
  •  9 ingr

Grisrulle på örtbete

av Robin - Malmö
  •  20 ingr
  •  135 min
  •  9 ingr

Halstrade pilgrimsmusslor

av Marie - Malmö
  •  15 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  10 ingr

Chokladtryffel med gin

av Ulf - Malmö
  •  13 ingr

Chèvresallad

av Yvonne - Motala
  •  32 ingr

Rödtungafilé à la Sopot

av Yvonne - Motala
  •  12 ingr
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  20 ingr

Glass- och marängtårta

av Johanna - Motala
  •  8 ingr

Oxfilé med polenta

av Sharbel - Motala
  •  35 min
  •  18 ingr
  •  15 minuter
  •  8 ingr
  •  40 min
  •  20 ingr
  •  50 min
  •  26 ingr
  •  45 min
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  20 min
  •  20 ingr

Punschig bärkaka

av Gun - Vaxholm
  •  11 ingr

Piri piriräkor

av Micke - Vaxholm
  •  30 min
  •  19 ingr

Lax- och kräfttartar

av Micke - Vaxholm
  •  30-40 min
  •  19 ingr
  •  7 ingr
  •  15-20 min
  •  9 ingr
  •  60 min
  •  24 ingr
  •  60 min
  •  18 ingr

Fiskgratäng á la Pierre

av Pierre - Vaxholm
  •  60 min
  •  29 ingr

Fransk apelsinsallad

av Pierre - Vaxholm
  •  30 min
  •  7 ingr

Grekiska röror

av Oskar - Dalsland
  •  27 ingr
  •  36 ingr
  •  12 ingr
  •  27 ingr

Marias mustiga älggryta

av Maria - Dalsland
  •  16 ingr
  •  13 ingr
  •  20 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  8 ingr
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr

Tiramisú

av Ewa-Lill - Tjörn
  •  30 min + 1.5 h i kyl
  •  10 ingr

Ljummen skaldjurssallad

av Jonas - Tjörn
  •  30 min
  •  7 ingr
  •  60 min
  •  11 ingr
  •  18 ingr

Äggost med hallonkompott

av Ingela - Tjörn
  •  7 ingr

Oxe från Bohuslän

av Henrik - Tjörn
  •  30 min
  •  10 ingr

En bit av Västkusten

av Henrik - Tjörn
  •  3 h
  •  42 ingr
  •  9 ingr

Nässelsoppa med vaktelägg

av Robert - Stockholm
  •  8 ingr

Shanghai currylax

av Robert - Stockholm
  •  37 ingr

Mangopudding

av Robert - Stockholm
  •  7 ingr
  •  25
  •  8 ingr
  •  50
  •  22 ingr
  •  40 min
  •  9 ingr
  •  19 ingr
  •  13 ingr

Annikas tapas

av Annika - Stockholm
  •  12 ingr

Rödvinsmarinerad oxfilé

av Annika - Stockholm
  •  17 ingr

Salzburger nockerl

av Annika - Stockholm
  •  8 ingr

Balkan meze

av Tanja - Kristianstad
  •  6-8 st
  •  7 ingr

Filovane paprike

av Tanja - Kristianstad
  •  90 min
  •  34 ingr

Tufahije á la Tanja

av Tanja - Kristianstad
  •  60 min
  •  8 ingr

Råkbröst i Cambozolasås

av Love - Kristianstad
  •  40 min
  •  7 ingr
  •  120 min
  •  18 ingr
  •  9 ingr

Ädelfiskens giftermål

av Berit - Kristianstad
  •  28 ingr
  •  40 ingr

Dubbel kaloribomb

av Berit - Kristianstad
  •  16 ingr

Het kräftgratäng

av Robbin - Kristianstad
  •  30 min
  •  16 ingr

Vildgris med rostad potatis

av Robbin - Kristianstad
  •  120 min
  •  27 ingr

Hallonparfait med chokladskedar

av Robbin - Kristianstad
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  38 ingr

Crème caramel

av Zita - Göteborg
  •  60 min
  •  5 ingr
  •  30 ingr

Passionsfruktssorbet

av Göran - Göteborg
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  20
  •  11 ingr
  •  60 min
  •  17 ingr

Triss i dumle

av Anna - Göteborg
  •  60 min
  •  27 ingr
  •  19 ingr
  •  60 min
  •  25 ingr

Tiramisu

av Pontus - Stockholm
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  25 ingr
  •  12 ingr

Het moules marinières

av Jessica - Stockholm
  •  22 ingr
  •  33 ingr
  •  12 ingr

Rensteksröra

av Pontus - Stockholm
  •  11 ingr

Torskrygg med sötpotatispuré

av Pontus - Stockholm
  •  24 ingr

Semifreddo

av Pontus - Stockholm
  •  11 ingr

Rostad hummersoppa

av Lars Gustaf - Borås
  •  16 ingr

Oxrygg med pommes Anna

av Lars Gustaf - Borås
  •  70 min
  •  21 ingr

Mjölkchokladsoppa

av Lars Gustaf - Borås
  •  30 min
  •  5 ingr

Polsk barszcz

av Natalie - Borås
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  18 ingr
  •  9 ingr

En medelhavsexplosion

av Robert - Borås
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  1h 10 min
  •  28 ingr

Italiens fina semifreddo

av Robert - Borås
  •  7 ingr

Italiensk mixsallad

av Christina - Borås
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  29 ingr

Tiramisu

av Christina - Borås
  •  30 min + 2 h i kyl
  •  8 ingr