Halv åtta hos mig - höst 2011

Halv åtta hos mig - höst 2011

Halv åtta hos mig är ett matlagningsprogram där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Här hittar du alla recept.

Varje vecka får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.

Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen.

När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Efter middagen betygssätter gästerna kvällens värd och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut vinner ett fint pris.

Mer om programmet

Måndag-torsdag kl. 19:30 i TV4

Vinjettlåten: “Feel so alive” med artisten Aaron Wheeler.
Speaker: Helge Skoog.

Vintips

Vi har tyvärr inte fått in vintips från alla deltagare.

Tidigare säsonger
Här hittar du recepten från alla säsonger av Halv åtta hos mig.

Älg-carpaccio

av Torbjörn - Stockholm
  •  20 min
  •  9 ingr

Halstrad röding med citronett

av Torbjörn - Stockholm
  •  1h
  •  23 ingr

Crème brûlée med hjortron

av Torbjörn - Stockholm
  •  9 ingr

Crème Ninon med räkor

av Paul - Stockholm
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  1h 30 min
  •  25 ingr
  •  10 ingr

Anticuchos de corazon - oxhjärta

av Anastasia - Stockholm
  •  42 ingr

Lucumamousse - Inkas guld

av Anastasia - Stockholm
  •  20 ingr

King crab legs med avokadohack

av Karolina - Stockholm
  •  20 min
  •  5 ingr
  •  1h 10 min
  •  10 ingr

Saltad yoghurt med sorbet

av Karolina - Stockholm
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  22 ingr
  •  20 ingr
  •  1 h
  •  17 ingr

Kyckling med sötpotatisbädd

av Margreth - Västervik
  •  13 ingr
  •  40 min
  •  15 ingr
  •  1h 30 min
  •  23 ingr

Höstäpplen med vit choklad

av Jenny - Västervik
  •  30 min
  •  11 ingr

Sikromsvulkan

av Magnus - Västervik
  •  7 ingr

Gräsandsbröst

av Magnus - Västervik
  •  11 ingr
  •  9 ingr

Skummad kräftsoppa

av Mikaela, Stockholm
  •  24 ingr
  •  27 ingr
  •  16 ingr

Gazpacho med lammfrikadeller

av Björn - Stockholm
  •  21 ingr
  •  31 ingr

Chokladkaka med fruktsallad

av Björn - Stockholm
  •  15 ingr

Bajan Fish Cakes med Hot Dip

av Jessica - Stockholm
  •  15 ingr

Jamaican jerk pork

av Jessica - Stockholm
  •  22 ingr
  •  6 ingr

Lyxig grön ärtsoppa

av Thomas - Stockholm
  •  11 ingr
  •  20 ingr
  •  13 ingr

Mälargös med pös

av Annika - Enköping
  •  18 ingr

Petit choux med chokladfluff

av Annika - Enköping
  •  11 ingr
  •  25 min
  •  13 ingr

Smörstekt torskrygg

av Jonathan - Enköping
  •  21 ingr

Chokladkaka med tryffel

av Jonathan - Enköping
  •  12 ingr

Gambas a la marinera

av Ivan - Enköping
  •  19 ingr

Baconrullade fläskfiléer

av Ivan - Enköping
  •  1h
  •  21 ingr

Dulce de mango à la crema

av Ivan - Enköping
  •  9 ingr

Grillade räkor

av Åsa - Enköping
  •  6 ingr

Hasselnötssemifreddo

av Åsa - Enköping
  •  13 ingr

El paleta del artista

av Nils och Graciela - Stockholm
  •  30 min
  •  11 ingr

Tallanines del Rio

av Nils och Graciela - Stockholm
  •  15 ingr

Delicias de los sabaleros

av Nils och Graciela - Stockholm
  •  7 ingr

Emmas heta och söta med smak av hav

av Emma och Berndt - Stockholm
  •  10 ingr

Saluhallens fina filé

av Emma och Berndt - Stockholm
  •  17 ingr

Crème brûlée triple n´ taste

av Emma och Berndt - Stockholm
  •  7 ingr

3 munsbitar

av Sanna och Kristian - Stockholm
  •  20 ingr

Paella a la Marinera

av Sanna och Kristian - Stockholm
  •  16 ingr

Flan de huevo

av Sanna och Kristian - Stockholm
  •  6 ingr

Gurksoppa med räkor och avokado

av Ewa och Sven - Stockholm
  •  40 min
  •  11 ingr

Lammentrecôte

av Ewa och Sven - Stockholm
  •  2h
  •  23 ingr

Marängsurprise

av Ewa och Sven - Stockholm
  •  5 ingr

Krämig svampsoppa

av Sandra - Luleå
  •  30 min
  •  13 ingr

Helstekt oxfilé

av Sandra - Luleå
  •  1h 30 min
  •  24 ingr

”Tre små söta”

av Sandra - Luleå
  •  45 min
  •  11 ingr

Träkolsgrillade räkspett

av Rikard - Luleå
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  40 ingr

Key Lime Pie

av Rikard - Luleå
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr

Hemlagad pasta

av Jimmy - Luleå
  •  10 ingr

Pannacotta

av Jimmy - Luleå
  •  3h
  •  6 ingr

Krispiga kräftstjärtar

av Karin - Luleå
  •  17 ingr

Kotlett a lá Korfu

av Karin - Luleå
  •  20 ingr

Kryddig kokoskaka

av Karin - Luleå
  •  22 ingr

Gong sarong

av Patrick - Gotland
  •  20 min
  •  3 ingr

Panang pork

av Patrick - Gotland
  •  45 min
  •  7 ingr

Roti - thaipannkaka

av Patrick - Gotland
  •  20 min
  •  8 ingr

Kaipsoppa

av Christina - Gotland
  •  30 min
  •  6 ingr

Marinerad lammstek

av Christina - Gotland
  •  29 ingr

Rullrånskorg

av Christina - Gotland
  •  10 ingr

Say cheese

av Lina - Gotland
  •  3h
  •  12 ingr
  •  45 min
  •  18 ingr

She's on top

av Lina - Gotland
  •  23 ingr
  •  1h 30 min
  •  15 ingr

Örtrullad lammfilé

av Tord - Gotland
  •  2h
  •  22 ingr

Chokladkaka med bang

av Tord - Gotland
  •  40 min
  •  16 ingr

Räksoppa

av Malin - Åland
  •  34 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  3h
  •  7 ingr

Hummersoppa

av Krister - Åland
  •  50 min
  •  19 ingr

Gorgonzolaspäckad oxfilé

av Krister - Åland
  •  45 min
  •  14 ingr

Fish and chips

av James - Åland
  •  30 min
  •  10 ingr

Parmainlindad oxfilé

av James - Åland
  •  1h 30 min
  •  20 ingr
  •  1h 30 min
  •  12 ingr

Lax- och räktartar

av Barbro - Åland
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  1h
  •  16 ingr

Crème brulée

av Barbro - Åland
  •  1h 30 min
  •  9 ingr

Nässelsoppa med rökt lax

av Torbjörn - Arvika
  •  30 min
  •  18 ingr

Älgfilé med murkelsås

av Torbjörn - Arvika
  •  1h
  •  17 ingr

Rabarberglass med knäckflarn

av Torbjörn - Arvika
  •  1h
  •  16 ingr

Moulabaisse

av Joakim - Arvika
  •  45 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Nässelsoppa

av Helena - Arvika
  •  30 min
  •  10 ingr

Saltbakad viltstek

av Helena - Arvika
  •  1h 15 min
  •  26 ingr

Lingonglass

av Helena - Arvika
  •  30 min
  •  3 ingr

Räkceviche

av Karin - Arvika
  •  30 min
  •  15 ingr

Laxa de lux

av Karin - Arvika
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  10 min
  •  20 ingr

Morfars laxmacka

av Camilla - Stockholm
  •  1h 30 min
  •  17 ingr

Sjötunga med vitvinssås

av Camilla - Stockholm
  •  40 min
  •  23 ingr

Camillas plättorn

av Camilla - Stockholm
  •  40 min
  •  12 ingr

Stekt ankbröst

av Jens - Stockholm
  •  1h
  •  14 ingr

Avokadosallad

av Anders - Stockholm
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr

Plaisir Sucré

av Anders - Stockholm
  •  2h
  •  14 ingr

Omelett med squash och mynta

av Gina - Stockholm
  •  25 min
  •  10 ingr

Hel kyckling à la Silvia

av Gina - Stockholm
  •  1h 15 min
  •  22 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  50 min
  •  13 ingr
  •  24 ingr

Norrlands vilda smak

av Karin S - Malmö
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  45 min
  •  23 ingr

Gräddglass med skogens bär

av Karin S - Malmö
  •  20 ingr

Nässelsoppa

av Jens - Malmö
  •  15 min
  •  11 ingr

Färserad hälleflundra

av Jens - Malmö
  •  1h
  •  8 ingr

Rosmaringlass

av Jens - Malmö
  •  1h
  •  10 ingr

Färsbiff av kronhjort

av Karin T - Malmö
  •  1h
  •  15 ingr

5 olika tapas

av Karin T - Malmö
  •  21 ingr

Palsternackscappuccino

av Malin - Halmstad
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  21 ingr

Malins marängsviss

av Malin - Halmstad
  •  1h
  •  8 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr
  •  1h
  •  17 ingr

Vit chokladmousse

av Yasmine - Halmstad
  •  20 min
  •  6 ingr

Pasta con frutti di mare

av Pär-Johan - Halmstad
  •  30 min
  •  12 ingr

Kung Neptuns spett

av Pär-Johan - Halmstad
  •  45 min
  •  15 ingr

Quattro Stagioni

av Pär-Johan - Halmstad
  •  40 min
  •  24 ingr
  •  18 ingr

Stickans festspätta

av Lennart - Halmstad
  •  11 ingr

Guns Pyrus Communis la radio

av Lennart - Halmstad
  •  11 ingr

Kryddsotad gravad lax och tomatsallad

av Ulla-Britt - Stockholm
  •  30 min
  •  25 ingr

Konjaksbestänkt hjortfilé

av Ulla-Britt - Stockholm
  •  2h
  •  28 ingr

Chockrosa parfait

av Ulla-Britt - Stockholm
  •  30 min
  •  12 ingr

Klor på Karibisk krabbfärs

av Maxette - Stockholm
  •  11 ingr

Uer a la creole

av Maxette - Stockholm
  •  16 ingr

Mums filiananas

av Maxette - Stockholm
  •  7 ingr

Soppa à la Ragnhild

av Lisbeth - Stockholm
  •  12 ingr

Vinkokt sjötunga

av Lisbeth - Stockholm
  •  11 ingr

Fruktsallad med flakebergkräm

av Lisbeth - Stockholm
  •  8 ingr

Bali-inspirerad soppa

av Birgitta - Stockholm
  •  8 ingr

Celinas ostsufflé och rökt anka

av Birgitta - Stockholm
  •  14 ingr

Ceviche med torsk

av Fabian - Göteborg
  •  18 ingr

Pampas oxfilé

av Fabian - Göteborg
  •  22 ingr

Copacabana

av Fabian - Göteborg
  •  9 ingr

Ägg italienne

av Diana - Göteborg
  •  20 min
  •  10 ingr

Piccata Milanese

av Diana - Göteborg
  •  1h 30 min
  •  18 ingr

Tiramisu

av Diana - Göteborg
  •  8 ingr

Skaldjur x 2 à la Jarno

av Jarno - Göteborg
  •  1h
  •  20 ingr

Torskrygg Bourguignon

av Jarno - Göteborg
  •  18 ingr

Italiensk maräng

av Jarno - Göteborg
  •  9 ingr

Skagen à la Tash

av Sara - Göteborg
  •  27 ingr