Halstrade pilgrimsmusslor med champagneskum och löjrom

Halstrade pilgrimsmusslor med champagneskum och löjrom
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med champagneskum och löjrom

Av: Ulf - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

35 m

Lyxig förrätt med stekta pilgrimsmusslor i champagnesås. Toppas med en klick löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 msk smör
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk maizenaredning
  • 0,5 dl champagne
  • olja, till stekning
  • 12 pilgrimsmusslor (handplockade)
  • ca 100 g löjrom
  • gräslök, till garnering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs löken tills den mjuknar, men utan att den tar färg. Häll över vin och buljong låt sjuda ner till hälften.
  2. Sila bort löken och tillsätt grädden. Låt småputtra i ca 10 min.
  3. Red av med maizena (låt den ej bli för tjock). Tillsätt champagnen innan servering. Den skummar lite då.
  4. Stek musslorna i olja i het panna drygt 1 min per sida. Salta och peppra.
  5. Lägg upp såsen på varma tallrikar. Lägg i musslorna och toppa dem med en sked löjrom och några gräslöksstrån.