Foto: TV4

Vit chokladmoussebakelse


5

Vit chokladmoussebakelse med hallon- och lakritssås och färska bär.

  • 100 g mörkchoklad
  • 5 st overhead pappersremsor, 4 cm breda
  • 5 st små klämmor
  • 130 g vit choklad
  • 4 dl grädde
  • 1 st äggula
  • 2 msk Hallon- och lakritssås
  1. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
  2. Pensla den mörka chokladen på OH-remsor och sätt ihop ändarna med en liten klämma så att en dropp form bildas.
  3. Låt stelna några minuter i frysen.
  4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
  5. Vispa grädden hårt med äggulan och tillsätt den vita chokladen. Rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Fyll de mörka chokladformarna med smet, lämna ½ cm längst upp vid kanten.
  7. Häll på Hallon- och Lakritssåsen och låt stelna i frysen i cirka 4 timmar.
  8. Dra försiktigt bort OH-remsorna så att den mörka chokladen är kvar på desserten.
  9. Garnera med mer hallon- och lakritssås, färska bär och rostade hasselnötter.

Annons:

Liknande recept

Chokladmoussebakelse

av Magnus Johansson
  •  50 ingr
  •  12 ingr

Pot de crème au chocolat

av Albin - Stockholm
  •  7 ingr
  •  9 ingr

Gino

av Tom Sjöstedt
  •  4 ingr

Le tre dolce sorelle

av Karina - Örnsköldsvik
  •  12 ingr

Josephines sommarbakelser

av Josephine Palm
  •  16 ingr
  •  7 ingr